Mobiliteit

Morgen vertrekken Gade en ik een weekje naar de bossen rond Joppe. Nee, Joppe ligt niet in Friesland. Het is dan misschien ook wel een Fries lijkende jongensnaam, maar ons Joppe ligt in Gelderland. Waarom Joppe Joppe heet, ik zou het niet weten. Misschien is het vernoemd naar de Bijbelse plaats Joppe in Israël, het huidige Jaffa. Wij waren al vaker in Joppe, in een voortreffelijk boshuis in een omgeving waar sommige wegen nog van leem zijn en waar een uitgebreid fietsnetwerk is bestaat dat je door de bossen van de ene uitspanning naar de andere brengt. Maar de komende dagen zullen we, in ieder geval ik, weinig van dit netwerk gebruik maken. Mijn driewielfiets past van geen kanten in onze C3 en op die fiets van hier naar daar is me net iets te gortig en gaat de actieradius van mijn e-tricycle ver te boven. Dus dat wordt niet fietsen de komende week, want met een tweewieler op de smalle paadjes waag ik mij niet meer. Voor mijn mobiliteit ben ik aangewezen op ons autootje en voor de conditie zal ik kleine rondjes over de hei bij ons tijdelijke huisje wandelen. Heel kleine rondjes. Als het om sportief gedrag gaat zal dat vooral bestaan uit het bekijken van de Giro op tv.
Gade had nog even geprobeerd om een scootmobiel voor een paar dagen te huren. Natuurlijk is zo’n apparaat natuurlijk ook maar een surrogaat, maar je zit in de buitenlucht en geeft toch een andere kijk op de omgeving dan vanuit een automobiel. De verhuurder adverteert als prijs voor huur een bedrag van iets meer den €6,- per dag. Dat lijkt goed te doen als je hem maar een weekje nodig hebt. Maar na telefonisch contact blijkt dat er minimaak voor 30 dagen gehuurd moet worden. Na een week mag je het mobiel wel weer terugbrengen, maar dan betaal je toch voor minstens 30 dagen.
De komende dagen is mooi weer voorspeld. Ik heb zo het vage vermoeden dat mijn mobiliteit zich zal beperken van de gang naar het terrasje, waar ik met een goed boek (Foon van Marente de Moor) misschien de foon, maar zeker ook de vogeltjes in het bos.

Eén reactie op Mobiliteit

  1. de nirkant schreef:

    veel plezier beide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *