Moddergat

Moddergat bestaat echt. Het ligt weliswaar aan het einde van de wereld, maar het bestaat echt. Vaak in een adem genoemd met het aanpalende dorp Paessens. Twee dorpen waarop  het paasrijmpje van een ei is geen ei, twee ei is een half ei van toepassing lijkt. Moddergat en Paessens samen een half dorp. Ik zal daar het weekend doorbrengen. In beide dorpen. In Moddergat zal ik verkeren, in Paessens overnachten.
Moddergat is een van de plaatsen waar mijn blogneef een huisje heeft. Zijn dagelijkse blog verschijnt op www.dossiermoddergat.nl. Vandaag heeft hij in Moddergat al zijn lezers uitgenodigd op de Grote Dossier Moddergat Dag. Ik kan niets over het programma vertellen, want dat is een verrassing. Ik weet alleen zeker dat ik niet ga wadlopen, daar moest je je voor opgeven en dat heb ik niet gedaan. Er zullen zo’n 20 gasten zijn. Mensen die elkaar voor het merendeel niet kennen, maar zich verbonden weten door het min of meer trouwe lezerzijn van het Moddergatse blog. Een kennismaking tussen een blogger en zijn lezers.
Komt er ooit in navolging van deze dag een Grote www.roelofs.eu-dag? Ik denk van niet. Een goed deel van mijn lezers ken ik, een ander deel niet. Ik heb lezers in Thailand en Singapore en ik wil hen niet op kosten jagen. Ik woon weliswaar riant, maar de ambiance is toch niet bijzonder genoeg om een bezoek te rechtvaardigen. De Waal kan qua schoonheid wedijveren met het Wad, maar Paessens-Moddergat klinkt toch avontuurlijker dan Nijmegen-Oost. Bovendien vraag ik mij af of ik al mijn lezers wel wil kennen. Het is goed te weten dat ik per week zo’n 200 uniek hits heb, maar dat zijn anonieme hits. Schrijf ik voor mezelf of voor mijn lezers?¬† Heb ik een beeld bij mijn, overigens niet bestaande gemiddelde lezer? Blogneef en ik hebben gespreksonderwerpen genoeg. Misschien wordt de Dag wel een Groot Dossier Moddergat Weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *