Nashville

Ik wil mij zelf niet kwalificeren als liefhebber van country-muziek. Heb er ook niks op tegen, maar er is geen haar op mijn hoofd dat er ook maar aan zou denken om een cd’tje met dat soort muziek aan te schaffen, laat staan dat ik naar Nashville Tennessee, de hoofdstad van de country-muziek zou willen reizen om mij aan de bronnen van die muziek soort te laven. Ilse uit Twente is mij country genoeg.
De Nashville-verklaring die dit weekend het Nederlandse licht zag maakt mij echter wel wat nieuwsgieriger naar die stad.  Wat is het dat een aantal zeer rechtzinnige hier deed besluiten deze verklaring uit te geven. Hebben zij niet genoeg om zich te beroepen op wat volgens hen de Bijbel eenduidig over dit onderwerp te melden heeft. Daar vind je zonder al te veel moeite te doen genoeg stokken om de honden die je  wenst te verdelgen te slaan. Waarom dan de achterhaalde standpunten nog eens een keertje in brallend proza aanscherpen?
Voor de opstellers en ondertekenaars van het manifest lijkt de zaak duidelijk. God heeft eenduidig men en vrouw geschapen. Die zijn wel gelijkwaardig, maar een man is een man is een man en een vrouw is een vrouw is een vrouw. En daarin zijn zij verschillend. En die dienen een kuis bestaan te betrachten  en zeker op geen enkele wijze vorm te geven  aan een genegenheid die niet uitgaat van dat man of vrouw zijn. In veertien stellingen maken zij duidelijk hoe dat te realiseren en in elke stelling bevestigen zij iets, gedragen zich daarbij aks woordvoerders van god en met een ontkenning bevestigen zij wat zij ontkennen. Voorbeeld uit de verklaring: “Artikel 3.WIJ BEVESTIGEN dat God Adam en Eva, de eerste mensen, naar Zijn beeld heeft gemaakt, voor God als personen gelijkwaardig, als man en vrouw verschillend.
WIJ ONTKENNEN dat de door God bepaalde verschillen tussen man en vrouw hen ongelijk maken in waardigheid of waarde.”
Op geen enkele manier kan ik mij vinden in de verklaring. Hun god is de mijne niet. Dat hoop en geloof ik van harte. Wat god dan wel is? In ieder geval niet alleen afkomstig uit Nashville (Tennessee).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *