Nieuwjaarsgedachten

1.
Ik heb ook dit keer geen voornemens gemaakt. Geen goede, geen slechte. En desondanks ben ik van overtuigd da mij komend jaar heel wat goeds zal overkomen en vast ook wel wat slechts. Die zullen tezamen waarschijnlijk resulteren in een vrij gelijkmatig jaar.
2.
Ik ben benieuwd hoe de wereld er uit gaat zien na de inauguratie van Donald Trump als president en of de entente cordiale tussen Rusland en de VS toch enige vorm zal krijgen.
3.
Ik vraag me af of nu de stuw bij Grave zo zwaar beschadigd is en de Maas langzaam lijkt leeg te lopen niet heel Wallonië straks bij Rotterdam de zee in zal spoelen. Ik lees bij Ida Gerhardt:
Te Grave beneden de sluis
voorbij de zware deuren
mag mij het water sleuren
en kantelen met geruis.
4.
Vanochtend de verjaardagskalenders omgeslagen en de Mariakalender 2017 opgehangen. De Rijam-memoplan-agenda voor 2017 begon al op 1 december 2016.
5.
Gisteravond oud en nieuw meegemaakt bij vrienden van de koffieclub. Genipt aan de champagne en dat is dan wel weer de voornaamste alcoholconsumptie van het nieuwe jaar.
6.
Harrie de poes lijkt weinig geleden te hebben van het vuurwerk om haar heen. Sterke poes.
7.
Worstel me manmoedig door de vele goede wensen die mijn vrienden op Facebook hebben gezet, meestal voorzien van plaatjes die doen vermoeden dat het pais en vree is in de wereld. De knallen waar ze mee vergezeld gaan is een adequatere illustratie van de werkelijkheid.
8.
Vannacht het bericht van mijn nicht gelezen dat haar zoon, mijn achterneef, gaat trouwen. Althans dat zijn vriendin ja heeft gezegd op zijn aanzoek. Weet nog niet wanneer de bruiloft is en of ik, zijn oudoom, daarbij mag zijn. Wordt het toch nog een spannend jaar.
9.
Straks naar Gades neef voor het traditionele nieuwjaarsbezoek. Dan weten we zeker dat het nieuwe jaar begonnen is.
10.
De beste wensen!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *