Ons

Als ik mijn fiets pak om naar mijn tweemaandelijkse motivatiebijeenkomst met mijn diëtiste te gaan, voel ik dat de voorband wat slap is. Ik pomp hem op, maar het ventiel lijkt verstopt. Er komt geen gram lucht bij. Ik draai het ventiel los, blaas er even doorheen, draai het weer vast. Resultaat nihil. De band staat nu helemaal leeg. En ik wilde zo graag met de fiets. 8,1 kilometer slechts, maar genoeg om mijn geweten te sussen, dat ik eigenlijk te weinig bewogen heb de laatste tijd. Ik wil niet dat ik aangekomen ben. Daarvoor ga ik niet steeds weer naar haar toe. Een stok achter de deur om mij niet ongegeneerd over te geven aan korte schransaanvallen of net een lekkernij te veel. Natuurlijk heb ik de voorbije vakantie als mogelijk excuus, mocht de wijzer de verkeerde kant uitslaan. Fiets weer naar binnen gebracht en de auto maar gepakt.
Diëtiste vraagt direct of ik met de fiets ben. Nee dus. Vertel over mijn onwillige fiets en begin over de vakantie, het wat minder bewegen en dat het mogelijk wel wat erbij zal zijn, zoals het op de vakantie af en toe ook koffie met wat erbij was. Mijn diëtiste is niet streng. Integendeel, ze is heel erg aardig, maar toch krijg ik te horen dat wat ik allemaal eigenlijk wel weet. Ik ben vaak geneigd dat wat weg te versmoesen, maar het is goed  het van tijd tot tijd ingepeperd te krijgen. Mild, maar dwingend. Als ik mij aan iets lekkers te buiten ga, is het altijd of zij over mijn schouder meekijkt met een licht verwijtende blik in haar vriendelijke ogen. Zuchtend leg ik dan vaak het extra koekje of stukje chocolade toch maar terug.
Ik trek mijn schoenen uit, ontdoe mij van mijn telefoon en riem, elke gram telt op het moment van wegen. 1 ons aangekomen ten opzichte van vorige keer. 1 ons, een paar plakjes kaas! Ik troost me met de gedachte dat als ik met de fiets had kunnen komen de weegschaal misschien zelfs wel wat minder had aangegeven. Ook Diëtiste is wat tevredener dan in het begin van de sessie, maar spoort mij aan mijn streefgetal toch iets meer naar beneden bij te stellen. Ik beloof het in alle oprechtheid. Tot over twee maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *