Onzeker

Nee, Brabant gaat niet op slot. Als drie burgemeesters dat zeggen zal het wel waar zijn. Maar al je er niets te zoeken hebt kun je maar beter wegblijven. Het is een beetje dubbelhartige boodschap. Evenementen worden uitgekleed of afgelast, wedstrijden zonder publiek gespeeld of helemaal niet. Maar de gezelligheid moet blijven, net als de gastvrijheid. Je hebt niet voor niets een zachte g. En natuurlijk, het wordt afzien, maar is het niet toevallig vastentijd, ooit de tijd van niet snoepen en van versterving. Kan toch niet voor niets zijn dat het virus nu net in deze tijd rondwaart. Het lijkt wel een zegen te zijn als je deze burgervader annex lekenpreker mag geloven.
Ik heb het niet zo op het virus. Komt me allemaal veel te dicht bij. Nee doodgaan doe ik toch wel. Naar verwachting zal ik ooit bezwijken aan een zwak hart, falende nieren of zoiets. Een mogelijkheid waar ik al sinds jaar en dag mee verzoend lijk te zijn. Maar het zal toch niet zo zijn dat die mogelijke en tot voor kort meeste waarschijnlijke doodsoorzaken ingehaald worden door een virus dat op dit ogenblik aan de macht lijkt te zijn?
Mijn dochter viert over een paar dagen haar verjaardag met een etentje buitenshuis. Mijn dochter woont in ‘s-Hertogenbosch en ‘s-Hertogenbosch ligt in Brabant. Brabanders mogen liever de provincie niet uit. Haar partner,  die in Utrecht werkt, is gesommeerd thuis te blijven werken. Ik vertel haar dat ik er tegen op zie naar Brabant af te reizen. Straks komt er misschien wel een missive dat eenmaal in Brabant zijnde je er ook niet meer uit mag. Dochter besluit het etentje uit te stellen tot de tijd dat aan een en ander minder risico’s verbonden lijken.
Het verbaast me hoeveel ik mij aantrek van dit virus. Vanavond gaan we naar Arnhem (Gelderland), naar de schouwburg. Tenzij…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.