Opname

Ik word gebeld. TV-Gelderland. Rond de 100ste Vierdaagse zijn ook zij al weer druk bezig om in een aantal items daar aandacht aan te besteden. Een van die items zal ook de een paar jaar geleden teloor gegane Vlaggenparade zijn. De vlaggenparade was de officiële opening van de vierdaagse. In het Goffertstadion konden lopers en kijkers genieten van een plezierige mix van protocol, militaire muziek en show. In de loop van de jaren nam de belangstelling wat af, het stadion stelde steeds striktere eisen aan het gebruik van de grasmat. Dat ging op zijn laatst zover dat al het gras schuil moest gaan onder grote gele rijplaten. En allengs leken de kosten niet meer in verhouding te staan tot het gewenste effect. Exit Vlaggenparade.
Vanaf 2000 mocht ik als speaker optreden bij dat evenement en praatte samen met de onvergelijkbare Bep Busser het schouwspel aan elkaar. En nu dus dat telefoontje of ik mee wil werken aan een programma-onderdeel over de Vlaggenparade. De bedoeling is dat de presentator Harm Edens met Bep en mij  terugblikt op de Vlaggenparade van ooit. De omroep heeft al contact met Bep gehad, maar die voelt er weinig voor vanuit het westen van het land helemaal naar Nijmegen te komen voor de opnames. De omroep vraagt of ik nog eens met Bep zou willen praten. Ik bel haar en overtuig haar ervan dat het niet zonder haar kan.
Als ik gistermiddag  bij het stadion kom is Bep er al. Ik schud handen van de regisseuse, maak kennis met de presentator e stel mij voor aan de cameraman en de geluidsman. De omroep heeft ook nog de regisseur van de parade van destijds weten op te sporen. Het gezelschap wordt gecomplementeerd met twee in uniform gehulde leden van een schutterij als vaandeldragers.
We vertellen anekdotes, halen herinneringen op en zo wordt het een soort mini-reünie. Ik vraag me af hoe uit a die losse flarden een programma gemixt kan worden. De schutters , de presentator en ik vormen een soort kleine vlaggenparade. Ziet zo op het oog niet uit, maar je weet nooit hoe het in de montage er uit komt. Uitzending zaterdag 9 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *