Overspel

De zondag van het afgelopen weekend was het de door de Verenigde Naties ingestelde Internationale Dag van het Gezin. En uitgerekend dat weekend wordt geteisterd door berichten over overspel. De baas van het IMF monsieur Dominique Strauss-Kahn wordt in Amerika gevangen gezet omdat hij een kamermeisje tot voor haar onoorbare dingen zou hebben aangezet. Hij had wat dat betreft een naam op te houden en stond bekend om zijn buitenechtelijke escapades.  Het Franse presidentschap kan hij nu wel op zijn buik schrijven. Heeft dat kamermeisje misschien al gedaan en hem in de line-up daaraan herkend. En de euro staat onder druk omdat hij in de fout ging. Want fout is het als je zoiets doet tegen de zin van betrokkene. Hoe je dat verder met je vaste partner regelt, daar bemoei ik me niet mee. Dat moeten mijnheer en mevrouw Strauss-Kahn maar zelf uitmaken. Ik ben daar tamelijk vrijzinnig in. Leven en laten leven. Maar nu mijn euro in het geding is, raak ik persoonlijk betrokken. Straks wordt mijn pensioen toch niet  geïndexeerd omdat mijnheer Dominique weer zo nodig moest. Wel vraag ik mij af waarom een kamermeisje een suite binnengaat, waarvan zij kan weten dat er nog een gast aanwezig is. Toch een set-up van Sarkozy om een rivaal uit te schakelen?
Ook in Afrika ging het mis. De Olympische marathonkampioen Samuel Wanjiru wordt door zijn vrouw met een andere dame betrapt. Om te ontsnappen springt hij van het balkon. Dood. Als je overspel pleegt en je weet dat je vrouw in de buurt kan zijn en je weet bovendien dat zij dit soort zaken niet tolereert, zorg dan voor een veilige ontsnappingsroute. Het balkon is dat meestal niet en regel vooraf gelijkvloerse vluchtweg. Dan heb je als marathonwinnaar toch al gauw een redelijke voorsprong. Nogmaals, mij zul je geen waardeoordeel horen uitspreken over overspel. Ik kijk wel uit. Bovendien: met goed overspel werd Ajax landskampioen, dus er is ook heel veel voor.
Misschien moet de Verenigde Naties een Internationale Dag van het Overspel instellen. Maar is een dag wel genoeg? Maak er maar een jaar van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *