Paasontbijt

Zo begin januari komt altijd wel weer de vraag op hoe lang je iemand nog het beste kunt wensen voor het nieuwe jaar. Sommigen zeggen dat dat tot Driekoningen kan, anderen zeggen de hele maand januari en de echte vrijdenkers zeggen dat dat kan als je iemand dat nieuwe jaar voor het eerst weer ziet. Maar dat gebeurt zelden. Ik heb nog nooit iemand op 14 maart (om maar een datum te noemen) een ander zalig nieuwjaar horen wensen. Ik zelf vind Driekoningen een mooi ijkpunt.Overigens ben ik er een sterk voorstander van om de feesten te vieren op de dag zelf. Ik vier mijn verjaardag altijd op 22 december, mijn geboortedag. Ik hou er niet van om met verjaardagen te schuiven. Mensen die 22-12 een ongelukkige dag vinden ( Zo vlak voor kerstmis, altijd druk) en daarom niet komen vinden hun agenda belangrijker dan mijn verjaardag. Het zij zo, maar voor mij blijft 22-12 mijn geboorte- en verjaardag en dat wordt op die dag zelf gevierd.
Ik had vanochtend, de dinsdag in de Goede Week, al kunnen aanzitten aan een paasbrunch. Op in de vorige alinea aangegeven gronden heb ik dat aan mij voorbij laten gaan. Het zwembad waar ik twee keer in de week mij zelf de illusie geef dat ik nog iets aan beweging doe, organiseert in de week voor Pasen tegen een minimale geldelijke bijdrage een paasbrunch voor de deelnemers aan hun senioren aquafit-activiteit. Op zich natuurlijk een aardig initiatief om ons oudjes enig vertier te bieden en het ziet er ook feestelijk uit. Een vrolijk gedekte dis, vol brunchlekkers, paasservetten, kaas en vlees in overvloed en natuurlijk minstens een gekookt eitje voor ieder. Maar aan mij is het niet besteed. Het tijdstip midden op de ochtend strookt niet met mijn tamelijke stringente eetritme. Maar meer nog vind ik dat er maar op een dag, nou vooruit, hoogstens op twee dagen een paasontbijt geserveerd kan worden en dat is eerste en tweede paasdag. Ik beperk mij op deze dinsdag voor Pasen dan ook tot een kopje koffie, wens de andere gasten een smakelijk ontbijt, maar nog lang geen vrolijk paasfeest. Dat zal ik bij het paasontbijt over een paar dagen doen. Een paasontbijt met wat muesli en yoghurt en wie weet voor de gelegenheid een eitje erbij.

1 reacties op Paasontbijt

  1. Els schreef:

    Wat is dat nou….het paasontbijt wordt toch altijd bij mij genuttigd; met of zonder gevlamde eieren en de paaszegen van de heilige vader???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *