Pakketje

Boeken koop ik het liefst gewoon in mijn boekenwinkel. Het is een groot genoegen in mijn favoriete boekhandel wat rond te schuimen, een praatje te maken met het personeel, door een boek te bladeren, de flaptekst te lezen en over te gaan tot de aanschaf of het terug te leggen op de stapel. Als je een boek in de boekhandel koopt dan weet je dat het van jou is. Boeken houden van mensen, zoals dat ooit bloemen deden.
Ik heb onlangs, zoals wel vaker,  een boek bij  mijn boekhandel gekocht. Of liever gezegd, Gade heeft het gekocht. We hadden twee exemplaren nodig om cadeau te geven. Een aan mijn dochter, een aan mijn  zoon. Waar het boek over gaat en waarom mijn kinderen een exemplaar krijgen zal vast en zeker in een van de komende blogs nog wel eens aan de orde komen, maar doet er voor vandaag niet toe. De winkelier had nog maar 1 exemplaar in voorraad, maar via de website van de boekhandel was een tweede exemplaar zo besteld. Het gemak dient de mens en duidelijk was te lezen Voor 23.00 uur besteld, de volgende dag in huis.
En zo werd het avond en morgen de volgende dag(Gen.1). Per mail kreeg ik de boodschap dat mijn bestelling als briefpost bij mij tegen 12:00 uur bezorgd zou zijn. Maar wat er ook in de brievenbus lag, geen boekje. Wel verscheen de mededeling op mijn emailscherm dat vanwege de feestdagen er mogelijk wat vertraging in de levering zou kunnen optreden. Nu wist ik van geen feestdag anders dat, als zij nog geleefd zouden hebben, mijn ouders hun verjaardag gevierd zouden hebben op deze 19de november. Zij zijn op de zelfde datum geboren, weliswaar met 10 jaar verschilmaar toch bijzonder. Mijn vader zou 129 zijn geworden, mijn moeder  119! Maar ik dacht toch niet dat hun beider verjaardag de reden van de vertraging kon zijn.
Ik belde naar de instantie die namens mijn boekhandel voor de levering zorgde. Een uiterst vriendelijke mevrouw, Marieke, raadde mij aan bij de buren te informeren of de postbode per abuis bij hen het pakketje had bezorgd. Ik zette de vraag op de straatapp waar zo goed als alle buren bij zijn aangesloten. Bij niemand was iets bezorgd. Marieke zegde mij toe bij PostNL navraag te doen.
Vanmiddag laat is het pakketje alsnog bezorgd. Ruim 26 uur nadat ik de mededeling kreeg dat het in mijn bus lag. Waar het al die tijd geweest is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *