Picknick

In kaasreclames of advertenties voor gezonde margarine zien picknicks er altijd prachtig uit. Een zonovergoten groene weide, een fraai roodgeblokt kleed met daarop van allerlei heerlijks uitgestald en een overdaad aan 30+kaas of met omegea-3 verzadigde margarine (afhankelijk van het product dat aangeprezen wordt). Wat thermoskannen met koffie of thee en als het kan wat gehoornd melkvee op de achtergrond. Dat alles overhuifd door een strak blauwe lucht en gestoffeerd met alleen maar lachende mensen en lief met elkaar spelende kinderen. De ideale picknick.
Een keer per jaar organiseren een aantal medewerkers van de instelling waar Gade haar en mijn dagelijks brood (met 30+ kaas en omega-3 margarine) verdient een picknick voor de collega’s en aanhang die daar aan mee willen doen. Het succes van de picknick van vorig jaar had hen doen kiezen voor de zelfde formule. Plaats van samenkomst het Arnhemse Sonsbeekpark. En de catering bestond toen uit een fiks aantal welgevulde picknickmanden met broodjes, wraps, salades, fruit, yoghurt, koffie en thee en muffins. Veel muffins. Dit alles verzorgd door een daarin gespecialiseerd bedrijf, dat ook nog een zorgde voor bestek en bordjes en bekers. Het werd vorig jaar bijna zoals op de eerder genoemde reclameplaatjes, met uitzondering van het gehoornd melkvee.
Gistermiddag was de picknick weer gepland. Alles was geregeld. De catering, de plaats. Wat niet besteld was, was het weer. Geen zonovergoten plaatje, geen strak blauwe lucht, laat staan gehoornd melkvee op de achtergrond. Een beetje koe blijft met zulk weer ook liever in de stal. Daar lijkt je picknick dan te mislukken. Maar gelukkig, de cateraar bood aan dan maar allemaal naar zijn etablissement te komen. Daar kon het hele gezelschap met wat passen en meten en goede wil in. Omzet is omzet. Gade was zo verstandig wat tafelspelletjes mee te nemen, zodat er in plaats van badminton en frisbee nu mikado en pim-pam-pet gespeeld werd. Blijft er een probleempje. Een overdekte picknick is een contradictio in terminis, maar daardoor bleven we wel droog en was het er niet minder genoeglijk om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *