Pillen

De tomtom heeft het helemaal bij het verkeerde eind en stuurt ons naar een adres dat zeker niet het hotel is dat ons de komende dagen tegen een redelijk tarief gastvrijheid zal verlenen. Volgens ons navigatiesysteem moeten we in een dorp verderop zijn. Niet dus. Maar Gades telefoon brengt uitkomst en voert ons ter bestemder plaatse.
Ik hou van het verkennen van hotels. De nog anonieme kamer tot de jouwe maken, de boeken die je niet allemaal zult lezen op de beddenplank zetten, zien hoe de douche werkt en welke lichtschakelaar bij welk lampje hoort. Voor we in hebben gecheckt in het dorp toch al weer twee boeken gekocht voor bij het mini-bibliotheekje dat je bij je had.
Kamer 1017 wordt onze uitvalsbasis. Ruime kamer met jacuzzi, stoomcabine, terras. En om de hoek het hotelzwembad, geen pierenbadje waar echt zwemmen onmogelijk is. Voor het eerst in jaren trek ik weer in mijn eigen tempo een paar baantjes en zit ook nog met zwembroek aan een kwartiertje in de sauna. Het hotel kent zijn grenzen.
De terloopse keuring die het bed heeft ondergaan, blijkt te kloppen. Het ligt voortreffelijk, maar slaapt in het begin veel minder. Ligt in het geheel niet aan het bed, maar net voor ik definitief in slaap val, schiet het door mij heen dat ik een van mijn pillen ben vergeten. Liggen nog thuis op de keukentafel. Maar wat doe je daar tegen middernacht aan op een Bergense hotelkamer. Ja, wakker liggen en even opstaan om te kijken of ze misschien toch niet in een ander tasje of etuitje zitten. Niet dus. Dan ga je scenario’s bedenken hoe een en ander op te lossen. Wie ga ik morgen het eerste bellen, mijn apotheek, de plaatselijke apotheek, mijn huisarts? Ik weeg de verschillende mogelijkheden af en slaap in. Ik droom niet over pillen, al dan niet vergeten.
De nacht verkwikt. Ik bel met mijn doktersassistente en met de Bergense apotheek. Er zal een receptje digitaal van Nijmegen naar Bergen worden gestuurd, vanmiddag zullen mijn pillen klaar liggen. Ik zal als het aan mijn pillen ligt niet, zoals Adriaan Roland Holst, in Bergen sterven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *