Pippin

Dochterlief en ik hebben de goede gewoonte elkaar als verjaardagscadeau een musical cadeau te geven. In de loop der jaren hebben we samen zo al heel wat voorstellingen bezocht. Gisteren  verzilverde ik mijn verjaardagscadeau door naar Pippin te gaan. Pippin staat in Carré. Het is nog een hele klus daar te komen, want de NS werkt dit weekend aan het spoor. Routeplanners raden mij aan in Utrecht over te stappen op de lijn naar Schiphol. Dat wil kennelijk iedereen, want we worden in de train aangestampt zoals een gans voor een mooie grote lever wordt volgestopt. Aandrukken. Ik had gedacht comfortabel eerste klas te kunnen rijden met mijn vrij-reizendag. Maar als ik mijn kaart voor de scanner houdt blijkt er geen vrij-reizendag op te staan. Ik ga naar het loket. “Nee dat klopt”, zegt de man achter het loket, ” u heeft een nieuwe kaart toegestuurd gekregen en daar staat het product op.” De nieuwe kaart ligt thuis in het laatje bij de ander kaarten. Ik besluit dan maar gewoon met korting te rijden. Om de een of andere reden staat mijn OV-chipkaart op 2e klas, mijn vrij-reizendagen op 1e klas. Tot Utrecht is het rustig in de trein. Daarna niet. Staan. Het is een kwartiertje naar station Arena, dan verder met de metro. Toen ik op de fiets vertrok regende het een beetje in Nijmegen. Nu loop ik door een zonnig Amsterdam. Voor haar deur koestert een vrouw zich in de warme stralen. Ze monstert me en ik zie haar denken dat ik een Jehova’s getuige ben met mijn hier volstrekt overbodige regenjas en tasje. Nee, daarin geen Wachttoren, maar het nieuwste boek van Griet op de Beeck.
Voor Carré ontmoet ik Dochterlief en dompelen wij ons in bijna drie uur sprankelend vermaak. Het verhaal van Pippin, een feestelijke voorstelling.
Na afloop  wat drinken op een Amsterdams terras. Als dochter in de trein zit en vertrekt en ik op mijn trein wacht, komt de mededeling dat er even geen treinen meer rijden op last van de brandweer. Ik hobbel naar een ander perron. Half uur later trein naar Nijmegen die niet verder dan Utrecht rijdt.Ergernis.  Als dochterlief al anderhalf uur thuis is ben ik nog maar in Arnhem en bijna vergeten hoe leuk het was samen met haar Pippin te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *