Plan A

Gisteren leek het er nog even op dat rond deze dagen plan A niet uitvoerbaar was. Het vertrek naar Drenthe moest worden uitgesteld omdat de ziekenboeg even gastvrijheid moest bieden. Vanuit het verre Columbia reageert de bloggende neef, wiens huisje wij een paar dagen zouden gaan bewonen, dat hij hoopt dat wij toch naar het noorden afreizen omdat anders zijn inbraakpreventie een grote deuk krijgt. Ik informeer Ex en Dochterlief plus aanhang over de situatie met de belofte hen van eventuele ontwikkelingen op de hoogte te houden.
Hedenochtend al kan ik hen geruststellen. De ziekenboeg wordt niet meer door wie dan ook bevolkt. Plan A  kan, zij het met een vertraging van 48 uur toch worden uitgevoerd. Morgen zullen Gade en ik afreizen, een dag later door de anderen volgens afspraak gevolgd. Ik heb inmiddels de achterwacht geïnformeerd over onze vertraging, maar die laat opgewekt weten dat dat geen enkel punt is en dat zij zal zorgen dat Gijs, de kat voldoende eten zal krijgen.
Gade en ik hebben vanmiddag mondvoorraad voor de komende dagen ingeslagen. Een boodschappenkarretje met lekkers. Tassen vol. Zo vol dat we met de auto, een steenworp afstand, boodschappen gaan doen. Anders is het niet te sjouwen. Het is er druk, heel druk, een zo goed als vol parkeerterrein, maar dankbaar maak ik gebruik van de mijn gehandicaptenkaart en parkeer vlakbij de ingang op de daarvoor gereserveerde plaats. Het winkelwagentje gebruik ik als rollator.
Het was in die dagen toen Quirinius landvoogd van Syrië was, dat Jozef met zijn verloofde Maria, die zwanger was, zuidwaarts reisde van Nazareth naar Bethlehem, de stad van David om geteld te worden. En zo zullen Gade en ik morgen noordwaarts rijden. Maar daar houdt elke vergelijking dan ook mee op. Er wordt niemand geteld en er zal plaats voor ons in de herberg zijn. Geen engelen, noch herders, laat staan koningen. Wel familie. En op weg daar naar toe zal ik vast ook wel van Gloria en zo zingen.
Goede kerstavond gewenst en morgen een gezegend kerstfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *