Prosecco

Als de vriendelijke verkoper  de te lange mouwen van het colbert en de pijpen van de broek heeft afgespeld, vindt Gade dat er ook nog wel een nieuw wintercolbert gekocht kan worden. En korte tijd later worden er weer mouwen afgespeld. Of wij een kopje koffie willen? Ik wel, Gade niet. We dronken immers net onze zaterdagochtendkoffie bij de plaatselijke boekhandel. Zoals bijna elke zaterdagochtend. De vriendelijke verkoper neemt mijn gegevens op en deelt mee dat het pak en het jasje over 14 dagen piekfijn aangepast klaar zal liggen. En we babbelen nog wat over de vakkundigheid van coupeurs, het bijna uitsterven van dat beroep en de onderwaardering van goed handwerk. Zaterdagochtend in een keurige herenmodewinkel. Dan wordt er een glaasje prosecco voor Gade op tafel geschoven. Eerder werd ons al een lauw-warme snack aangeboden, maar die weigerde ik. Ik zat nog midden in het pasproces van mijn nieuwe pak en om dat nu direct te bezoedelen met vette worstenbroodhapjevingers, dat zou toch zonde zijn. Gade slaat het drankje beleefd doch beslist af. Alcohol op dit tijdstip staat bij haar garant voor een allergische reactie van gezwollen slijmvliezen en heel veel niezen. Nee, dus, dank je wel. Ik reken mijn nieuwe kleding af en neem het daarstraks geweigerde worstenbroodhapje. Nog nakauwend zeggen we tegen elkaar dat het toch van een lichte mate van decadentie getuigt om op dit uur van de dag in een kledingwinkel prosecco met een hapje te nuttigen. Het worstenbroodje smaakt er echter niet minder om.
Even later lopen we een andere kledingwinkel binnen om naar een winterjas voor Gade te kijken. En ook daar staat een blad met bubbeldrank klaar. Ditmaal vergezeld van petit-fours. We komen niet tot een aankoop. Er wordt dan ook geen drank aangeboden.  Wel vraag ik aan de verkoopster wat de reden is van dat drankaanbod. Het blijkt VIP-week te zijn en daar hoort een drankje bij. Klantenbinding. Wat een wereld. Nog even en ik krijg straks in een café bij het bestellen van een cola light een pak aangemeten. Dat zou pas klantenbinding zijn.

1 reacties op Prosecco

 1. Ian schreef:

  Jan,
  In Engeland is eten onderdeel van het kopen van een colbert bij de betere winkels geworden in verband met de beperkte fok mogelijkheden binnen die klantenkringen. De kleuren en de verdeling van het weefsel worden door middel van statistiek afgestemd op de nauwkeurigheid van de motoriek om te passen bij de waarschijnlijke eind locatie van verschillende etenswaren.
  Geen idee of dat geldt bij jouw kledingwinkel.
  Verder kaartje voor Volendam is binnen. Jong Schotland wordt wat lastiger. Meer daarover deze week.
  Groeten
  Ian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *