Puf

Ik heb alle adviezen opgevolgd. Ik drink geregeld, heb het in huis zo donker mogelijk gemaakt, alle ramen dicht om de warmte buiten te houden, doe weinig tot niets, wandel niet in de te droge natuur en mijn T-shirt komt uit de kast met onzichtbare kleding van de keizer. Wat kan een mens nog meer doen om deze hitterecorddag te doorstaan.
Mijn I-phone vertelt me dat het buiten 31┬░ is en dat het nog warmer, zeg maar gerust heter zal worden. In huis is het goed uit te houden, maar ik moet er straks nog uit. Naar de rugtherapeut, oefeningen doen.Ben benieuwd hoe dat bevallen zal. Warmte, zegt men, is goed voor je spieren, maar te warm, hoe pakt dat uit.
Sinds een paar dagen hebben we het dekbed van ons afgeworpen.Een dun lakentje is eigenlijk al te veel. Geregeld slaapt Harrie, de kat, die het met zijn zwarte bontjas wel helemaal warm moet hebben, op ons bed.Vinden wij niet erg.Op het dekbed maakt zij zich dan een holletje door met haar voorpoten, nageltjes een beetje uit, tredbeweginkjes te maken en zich dan behaaglijk neer te vlijen. In de meeste gevallen hebben we daar geen weet van. We slapen. Harrie kent het verschil tussen een donzig dekbed en een dun lakentje niet. Of als zij  het wel kent, trekt zij er zich niets van aan. Maar bij het maken van een holletje op het dunne laken voel ik haar nageltjes er door heen gaan. Op mijn blote vel. Ik jaag Harry weg, maar zij is een volhardend katje. Ze komt terug. Kiest niet meer mijn rug als slaapplaats. Bij het voeteneinde kan het geen kwaad.
Mijn zonnepanelen leveren 1.09 kW. Mijn meter loopt snel achteruit. De ventilator draait op volle kracht. Het is volop zomer, nog een dag.Dan wordt het een stuk minder en hoef ik het niet meer over het weer te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *