Pus

Een paar dagen geleden kwam Thomas thuis met een dikke wang. Thomas is de kat van Gade en mij. Misschien iets meer van Gade dan van mij, omdat hij de opvolger is van Gijs, destijds de kat van Gade en niet van Vivi, mijn kat, die opvolgingsloos gestorven is, lang voordat Gade gade werd. Het was duidelijk dat Thomas gevochten had. Een bloedige wond aan zijn rechterwang. Je troost je met de gedachten dat katten negen levens hebben en dat dit van zelf wel zal overgaan. Het was op dezelfde dag dat ik een discussie had tijdens een plezierige maaltijd over hoeveel je overhad voor je zieke huisdier om hem weer gezond te maken. Zie mijn blog ‘Max’ van 8 mei. Tijdens dat gesprek heb ik mij stoer laten ontvallen dat een dier maar een dier is en dat het wat mij betreft niet te gek mag worden. De bedragen die die avond genoemd werden van € 3.000 voor dierendokters zijn mij veel te gortig.
Intussen werd Thomas wang allengs dikker en dikker. Hij gedroeg zich wat lusteloos, maar vrat nog wel. Toch maar een afspraak met de dierenarts gemaakt. Gistermiddag kon ik terecht. Thomas houdt niet van het kattenkooitje waarin hij bij dit soort gelegenheden vervoerd wordt. Maar ik kon hem in zijn slaap overvallen. Voordat hij goed en wel wakker was, zat het deurtje al dicht achter hem.
De dierenarts begroette mij met een zoen. We kennen elkaar van andere gelegenheden. En Thomas liet zich van zijn beste kant zien. Zo’n gezeglijke kat maakte ze maar zelden mee. Ik weet niet of ik het een compliment moest vinden, misschien is Thomas gewoon een watje van een kat.  Toen de dierenarts stevig op de dikke wang duwde spoot er een vette straal pus, vermengd met bloed  op de behandeltafel. Thomas haalde opgelucht adem en ook het antibiotica-spuitje kon hem niet deren. Verder zei de arts was hij prima in orde. Een pillenkuurtje van 5 dagen en een wormpilletje nu. Opgelucht liet Thomas zich weer opsluiten in zijn reiskooi. Watje, zei ik al. Met € 60,- bleven de kosten ver onder de door anderen genoemde grens  € 3.000,-. Thomas heeft nog enig tegoed, maar zeker geen € 2.940,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *