Quiz-2

27 augustus, een zondag, waren de opnames. Wie nog eens wil weten hoe ik er terecht kwam leest mijn blog van die dag er nog maar eens op na. Zoonlief en ik waren in minder dan een uur weer buiten en intussen was er een fonkelende editie van de streektaalquiz ‘Alles Plat‘ opgenomen. Na in de eerste ronde op een schandelijke 2-1 achterstand te komen, sloeg ik in de tweede ronde ongemeen hard toen en verpletterde mijn zoon met 7-3. Tot zover het wedstrijdverslag, waarbij nog vermeld moet worden dat we de inhoud van het hoofdprijsje keurig samen gedeeld hebben. En schamele vergoeding voor 6:52 minuten top tv-amusement. Gisteravond werd het vanaf kwart voor zes ieder uur uitgezonden. Natuurlijk kwam ik daar pas weer om vijf voor zes achter dus de première heb ik grandioos gemist, maar om kwart voor zeven heb ik gekeken. Het is het bekende verhaal van beeld en werkelijkheid. Je denkt dat je weet hoe je er uitziet, je hebt daar zelfs een soort voorstelling van gemaakt, maar als je dan zo met je zelf geconfronteerd wordt, is het toch wel even slikken. Beeld en wekelijkheid lijken niet helemaal te stroken en ik ben blij dat het geen 3-D-tv is. Ik denk dat ik er beter aan gedaan had niet zo’n lichte trui aan te doen en hadden ze die wallen onder mijn ogen niet wat beter weg kunnen poederen? IJdeltuiterij. Gade, en dat is toch het belangrijkste, vindt dat ik er goed opsta. Ik ben ijdel genoeg om de uitzending op mijn FB-pagina te zetten en de eerste felicitatie met mijn optreden komt al voor middernacht binnen. Ik ben weer even wereldberoemd in Nijmegen. Bij de Albert Heijn spreekt een buurjongen van meer dan 25 jaar geleden mij aan en meldt dat hij mij gezien had. Ik draai de opname nog eens af. Ach, het valt allemaal eigenlijk best mee. Samen met Zoonlief 7 minuten gezellige tv. Goed voor het vader-zooncontact.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *