Radiostilte

De zaterdagochtenden zullen nooit meer zijn wat ze geweest zijn. Loom worden we wakker. “Zal ik de radio aanzetten?” “Goed, maar niet te hard.” Langzaam wint de dag het van de nacht. Met een half oor luisteren we naar ‘Nieuwsradio’, naar Mieke van der Weij en Peter de Bie in gesprek met hun gasten die voor een 10-minuten gesprekje in de vroege ochtend naar de studio zijn gereisd. Het presentatieduo praat ons weer de wereld in en zoals gebruikelijk ergeren wij ons aan de te botte eigenwijsheden van Peter de Bie. Nee, geef ons maar Mieke van der Weij. Die heeft mijn voorkeur, komt misschien ook wel omdat ik haar ooit op een boekenbal in levenden lijve op minder dan een meter afstand zag. Schept toch een band, in ieder geval van mij naar haar. Omgekeerd denk ik van niet. Nee, met Peter de Bie heb ik weinig. Liet mensen maar nauwelijks uit praten en leek het altijd net een beetje beter te weten. En soms sneden zijn interventies zo weinig hout dat ik dat weet aan een gebrekkige voorbereiding.
Vanochtend hoor ik het bericht dat Peter de Bie met onmiddellijke ingang door zijn bazen op non-actief is gesteld. Een vertrouwensbreuk is het weinig zeggende, maar alles te raden latende, motief. Mieke van der Weij zal haar contract tot 1 januari a.s.uitdienen, maar dan ook de pijp aan Maarten geven omdat zij in de haar opgedrongen nieuwe partner niet de goede opvolger ziet.
Einde van een geschiedenis van meer dan 20 jaar. Peter en Mieke ruw uit elkaar gedreven.Vraag me af wat de vertrouwensbreuk zou kunnen zijn. En vraag me ook af hoe het nu met Gade en mij na 1 januari moet. Radio wel aan en hopen op waardige vervangers of een andere zender opzoeken.Of misschien is er nog een alternatief. De radio uitlaten ┬átegen elkaar aan kruipen en zeggen “Nog een uurtje lekker blijven liggen?”. Geen Nieuwsradio, geen Mieke en al helemaal geen Peter meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *