Revue

Mogelijk hadden hier wat woorden ter nagedachtenis aan Oscar Wilde moeten gestaan. Het is vandaag immers zijn 160e geboortedag. En ik ben een trouwe fan van Oscar Wilde. Meer nog dan zijn werk wordt ik gefascineerd door zijn leven. In het archief van deze site is nog eens te lezen wat ik daar in 2010 over schreef. En ook op ander geboortedagen van deze Ier besteedde ik aandacht aan hem. Vandaag zij zijn naam met ere genoemd. Happy birthday.
Naast Oscar ben ik ook nog op iets anders zeer gesteld. En dat is de musical. Ik ben dol op musicals. En, ik geef het zonder schroom toe, hoe meer glitter en glamour hoe mooier. Een sappig ballet, meeslepende liedjes en een fonkelende enscenering, ik ga er plat voor. Ik heb nog een goed excuus om geregeld naar een musical te gaan. Dochterlief en ik geven elkaar ter gelegenheid van onze verjaardagen een musical cadeau. Dat betekent dus minimaal twee musicals per jaar. En net als zij kan ik tomeloos genieten. Samen zagen we er heel wat. Wat ik me zo herinner is Ramses, Ciske, Les Miserables, Shrek, een musical met groen geschminkte speelster waar ik de naam van vergeten ben, Cabaret en dan nog een met Chantal Janzen, maar hoe heette die ook al weer en dan nog een handvol waar ik nu niet op kan komen.
Gisteren vierde we Dochters verjaardag uit maart met een bezoek aan “Moeder, ik wil bij de revue”. Voorafgaand eten we wat, bespreken hoe onze leventjes er voor staan en ik geniet van het contact met haar. Vader en dochter, een rijk gevoel. In het theater hebben we prachtige plaatsen.  Stoel 14 en 16, midden in rij 7. En deze musical heeft alles wat voor mij een musical een topmusical maakt. Goed in het gehoor liggende bekende liedjes, die bijna tot meezingen noden. Ik laat me meeslepen. Geniet op kinderlijke wijze, de beste manier die er is bij zo’n spektakel. En ik denk bij mezelf: “Moeder, ik wil bij de revue!”
We maken een afspraak voor onze volgende musical.  Dochter gaat kaartjes regelen voor “Billy Elliot”. Binnenkort wil ik waarschijnlijk op ballet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *