Rijtest

Begin augustus begon ik de procedure om mijn rijbewijs te verlengen. Dat zou op 22 december verlopen, een datum die niet helemaal toevallig samen liep met mijn 75e verjaardag. Ik stuurde mijn gezondheidsverklaring naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in de veronderstelling dat dat keurig op tijd was. Vier maanden, in zo veel tijd moest het toch mogelijk zijn een verlenging te realiseren. Natuurlijk had ik ook van alle kanten al gehoord dat nog wel eens zou kunnen blijken dat het CBR die tijd hard nodig zou hebben en vooral druk was met het wegwerken van achterstanden en dat nieuwe aanvragen onder aan en heel hoge stapel kwamen te liggen.
Vrij prompt kreeg ik bericht van het CBR. We schrijven 16 augustus en ik krijg te horen dat ik naar een keuringarts moet. Ik maak een afspraak en op 2 september volgt de keuring. Het CCBR vindt het op grond daarvan nodig dat ik ook nog gekeurd wordt door een neuroloog en oogarts. Voor de neuroloog krijg ik dat bericht op 24 september, voor de oogarts op 3 december. Waarom er zoveel tijd tussen zit zal altijd wel een vraagteken blijven, maar ja die achterstanden moeten toch ergens vandaan komen. De keuringsverslagen gaan onmiddellijk door naar het CBR. Voor de drie keuringen heb ik  de keuringsarts, de neuroloog en de oogarts zo’n ruim € 300,- betaald.
Op 9 december krijg ik van het CBR het verzoek om een afspraak te maken voor een rijtest. Ik spreek af voor 8 februari, maar als gevolg van lockdown wordt die afspraak afgezegd tot nader orde. Eigenlijk komt mij dat goed uit, want gisteren was het niet raadzaam om met de auto waar dan ook naar toe te gaan, laat staan een rijtest  af te leggen. Een test die nodig is om na te gaan of mijn medische situatie geen probleem vormt om zelfstandig en veilig te kunnen rijden. Ik vraag me af waar al die keuringen dan goed voor zijn geweest.
Vandaag kon ik opnieuw een afspraak voor de rijtest maken. 14 april is de nieuwe datum. Tenzij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *