Robotstofzuiger

Mijn zoon heeft samen met zijn lief onlangs een nieuw huis betrokken. Dat is op zich al een vrolijke gebeurtenis. Los natuurlijk van de vreselijke verhuisklus die met zo iets gepaard gaat. Ik heb aan zijn verhuizing niets bijgedragen. Geen doos ingepakt, laat staan gesjouwd. Mijn eigen verhuizingen heb ik meestentijds door een verhuizer laten doen. Die zetten alles precies op de plaats die jij aanwijst, zonder dat jij je rug hoeft te forceren. Ik heb een broertje dood aan verhuizen. Als vrienden of bekenden verhuisden bood ik hooguit aan koffie te zetten en te zorgen dat er bij die koffie iets lekkers te verorberen was. Morele support, dat was mijn ding in dat soortgevallen. Fysieke ondersteuning laat ik graag aan anderen over.
Bij een van de bezoeken aan Zoonliefs spiksplinternieuwe onderkomen gaf hij hoog op over de vloerverwarming en zijn zelf gelegde  laminaatvloer. En tussen de bedrijven door liet hij vallen dat hij wel opzag tegen het stofzuigen, niet echt zijn hobby, noch van zijn lief. Als een goede vader bewaarde ik dit alles in mijn hart en overlegde met Gade. Zou het niet een goed idee zijn om ter gelegenheid van de verhuizing hen een robotstofzuiger cadeau te doen. Ook een goedmakertje voor mijn geringe inzet bij de verhuizing. Op Internet oriënteerde ik mij met het zoekwoord  ‘robotstofzuiger’. Dat had ik nooit moeten doen. Mij gewerd een ware tsunami van aanbiedingen van robotstofzuigers. De een zag er nog flitsender uit dan de ander, de keus was overweldigend. Een keus die ik niet durfde maken. Zij moesten er maar eentje uitzoeken. Ik gaf de prijsklasse aan. Mijn eigen zoektocht heeft wel als gevolg dat ik nu dagelijks op mijn computer de meest mooie aanbiedingen voor robotstofzuigers krijg toegezonden, terwijl ik helemaal geen robotstofzuiger meer nodig heb. Die heeft mijn zoon inmiddels aangeschaft, maar nog steeds krijg ik een banner in beeld die mij wijst op de voordelige aanbieding voor een robotstofzuiger.
Zoonlief verhaalde mij gisteren enthousiast over de werking van het apparaat dat zich autonoom een weg zoekt door hun gelijkvloerse appartement. Zouden er ook robotstofzuigers zijn die kunnen traplopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *