Routeplanner

Morgen vertrekken we voor een kleine twee weken naar het zuiden. Naar de Bourgogne om precies te zijn. Aan de rand van de Morvan om nog preciezer te zijn. Van de eigenaar van het huisje hebben we een paginalange routebeschrijving gekregen. Die eigenaar is gisteren de sleutel komen brengen en heeft de huurpenningen opgehaald. Hij doet dat bij alle huurders van zijn huisje. Bij hen langs gaan. Even keuren wat voor vlees hij in de kuip krijgt. Hij heeft de huur niet per omgaande opgezegd. We, in dit geval ik, Gade moest in het zweet haars aanschijns het brood verdienen, zijn door de keuring gekomen.
De routebeschrijving van de Amsterdamse eigenaar lijkt er van uit te gaan dat al zijn huurders in het wetsten van het land wonen. Hij beveelt de route over Reims aan, maar om in Reims te komen lijkt hem de grensovergang bij Lille het meest geschikt. Je kunt van daar ook voor Parijs kiezen, maar dat wordt vanwege de daar vaak heersende drukte afgeraden. Daar weet ik over mee te praten. Soms deden we over Orly-Charles de Gaulle minder dan drie kwartier, maar die op zich geringe afstand heeft ons ook wel eens uren in onophoudelijke stortbuien gekost. Ik raadpleeg wat routeplanners en mijn eigen al lang niet meer ge├╝pdate Tom-Tom. Ik combineer de verschillende elkaar soms tegensprekende suggesties en ga daarmee zelf aan de gang. Zoals het er nu uitziet koersen vanuit Nijmegen via Luik naar Reims en vandaar via Troyes en Auxerre naar de plaats van bestemming. In totaal goed voor 747 kilometer. Dat moet volgens de gegevens in 8 uur en 36 minuten te doen zijn. Via Parijs is op papier sneller, maar we rijden nu een maal niet over papier maar op de soms verstopte Franse wegen, waar half vakantievierend Nederland op dat moment Koningsdag aan zich voorbij laat gaan.
In de auto zal ik geen blog schrijven. Zondag weer. Dan zal ik laten weten of ik goed ben aangekomen. In het huisje is een wifi-aansluiting, is ons beloofd, dus dat moet lukken. Nu de reis nog even maken en niet te vergeten de poes-oppassers instrueren.

2 reacties op Routeplanner

 1. john ponsioen schreef:

  jan en conny,
  ik wens jullie een hele aangename vakantie,allereerst een goede reis en een plezierig verblijf
  in jullie vakantieoptrekje met wifi.
  hoe kom ik de zaterdag door ?
  zie nu al uit naar de zondag.
  groetjes, john.

 2. Maerten Verstegen schreef:

  Beste Conny en Jan.
  Sluit mij aan bij de goede wensen van John. Een goede reis, mooi weer en veel plezier. Geniet er van en kom veilig weer thuis.
  Maerten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *