Slaap

Doorgaans mag ik niet klagen over mijn nachtrust. Ik slaap als een roosje en vaak heb ik het idee dat ik al slaap voordat mijn hoofd het kussen raakt  en koesteren Morpheus armen mij de hele lange nacht. Zelfs de nachtelijke sanitaire stop breng ik zo goed als slapend door. Een werktuigelijk handelen waar ik nauwelijks wakker voor hoef te worden. Slapen is een hobby van me, een hobby die ik ook overdag vaak even beoefen. Die overdagse dutjes beschouw ik dan maar als een kleine training voor de grote slaap. De grote slaap die elke nacht ook altijd gepaard gaat met grote dromen, waarin een stadhuis en laatste werkdag vaak nog belangrijke componenten zijn. Een laatste werkdag in een ontmanteld gebouw waar ik volstrekt overbodige dingen te doen heb. Complete verhalen beleef ik en al slapend gesticuleer ik zo druk dat ik de volgende ochtend het nachtkastlampje op de grond aantref.
Gade heeft niet altijd een ongestoorde nacht. Van de week had zij slecht geslapen omdat zij zich zorgen maakte over een nog niet helemaal op orde gebrachte administratie. Het zou hoog tijd worden om eens een actueel bestand van vrienden, familie en kennissen aan te maken zodat er met een druk op de knop een werkbaar overzicht op het beeldscherm of uit de printer kan verschijnen. Met enige nadruk stelt ze dat we daar samen maar eens gauw aan moeten gaan werken. Ik reageer weinig enthousiast, veel te weinig enthousiast, reden om nog eens extra aan te dringen op de uitvoering van de werkje.
Voor het eerst sinds tijden lig ik afgelopen nacht een paar uur wakker of  slaap ik niet lekker diep. Door mijn hoofd maalt de opdracht om dat deel van de administratie te stroomlijnen, maar in mijn halfslaap kom ik wat dat lijstje betreft niet verder dan de eerste naam, een familielid wiens naam met een A begint.Twee uur lang maalt die naam door mijn hoofd, gevolgd door het adres, maar wat was zijn postcode? Ik kom niet aan lekker slapen toe.
Niet echt uitgerust sta ik op. Maar een verkwikkend middagdutje heeft weer veel goed gemaakt. Ik ben uitgeslapen genoeg om vannacht weer lekker te slapen. Binnenkort begin ik aan het adreslijstje.

Eén reactie op Slaap

  1. Rein Verdijk schreef:

    Mooie Anna? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *