Slot-2

De slotenmaker zou tussen 11.00 en 12.00 uur komen om mijn defecte deurslot te vervangen. Hij maakte een uiterst professionele indruk, maar toch bleef k wat bedenkingen houden. Hij was half Duits en half Italiaans. Nee, ik ga niet etnisch profileren, ik kijk wel uit, maar het opdrachtformulier bevatte de nodige fouten en zijn naam werd op verschillende manieren geschreven. Mijn argwaan neemt toe als er om 13.00 uur nog niet een glimp van een slotenmaker te ontwaren is geweest. Met de hand is er een telefoonnummer, een Duits telefoonnummer op het opdrachtformulier geschreven. Als ik dat nummer bel krijg ik een metalige stem te horen die mij in het Duits vertelt dat dit nummer niet bereikbaar is. Ik zie mijn forse aanbetaling al langzaam verdampen en krijg visioenen hoe ik in het programma ‘Opgelicht’ vertel hoe ik argeloos een voorschot betaalde voor een nooit geleverd slot, dat dat een gevolg was van mijn eigen naïviteit en dat ik toch eigenlijk zelf door had moeten hebben dat de combinatie van een Nijmeegs telefoonnummer en een Duits-Italiaanse slotenmaker een te wantrouwen liaison zou kunnen zijn.
Ik bel het Nijmeegse nummer nog maar eens en vraag waar mijn slotenmaker blijft. Beleefd wordt ik te woord gestaan en mijn zegsman neemt contact op met mijn slotenmaker. Die lijkt toch niet helemaal in het oneindige niets verdwenen te zijn en ik krijg te horen dat ik hem om 15.00 uur kan verwachten.
Precies op dat toegezegde tijdstip is hij er, zelfs met een maat. De vertraging is te wijten aan het model van mijn slot, dat niet op voorraad was en elders opgehaald moest worden. Met bekwame spoed gaan de twee slotenmakers aan het werk. In een paar mummen van tijd is het oude slot verwijderd en het nieuwe slot geplaatst. “Nur noch die Rechnung.” Die is aan de forse kant, maar daarvoor heb ik dan nu ook een slot met vijftien jaar garantie. Dat is in mijn geval zo goed als levenslang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *