Stofzuigerzakken

Ik doe het een en ander in het huishouden. Niet overdreven veel. Is ook niet nodig, want met zijn tweeën heb je sowieso een klein huishouden. Geregeld zorg ik er voor dat er iets te eten op tafel staat als Gade van haar werk thuiskomt, doe bij Albert Heijn geregeld de dagelijkse boodschappen, ruim de vaatwasmachine in en uit en ik beheer de financiën. Dat houdt in dat ik van tijd tot tijd kijk hoeveel er nog op de rekening staat en een nota betaal via Internet. Huishoudelijk werk als het lappen van ramen of stofzuigen zul je mij niet snel zien doen. Eigenlijk helemaal niet. Voor het lappen van de ramen komt eens in de zoveel weken een glazenwasser langs en stofzuigen gebeurt tijdens de extern uitgevoerde veertiendaagse poetsbeurt. Af en toe grijpt Gade tussendoor ook naar de stofzuiger als het volgens haar nodig is.
Gisteren was de stofzuigerzak vol. Toen de nieuwe zak er in geschoven was, geheel volgens de er op afgedrukte gebruiksaanwijzing, bleek de klep niet meer in de vergrendeling te willen zakken. Ik werd er bij gehaald. Niet dat ik een expert ben. Integendeel zou ik haast willen zeggen, maar twee weten nu eenmaal meer dan een. Klep helemaal open en weer dicht. Maar sluiten, ho maar. Dat proces een aantal malen herhaald, resultaat bleef negatief. Stofzuigerzak er weer helemaal uitgehaald. In de stofzuiger aan klepjes en gleufjes gevoeld. Stofzuigerzak er weer in. Klep dicht. Sluiten dus niet. Nog een keer het hele procedé. Zak er uit, zak er in geschoven, klep dicht en zie de klep valt in de vergrendeling. Vraag niet hoe of waarom. Ogenschijnlijk niets gedaan, althans niets wezenlijk en nu sloot het geheel. Onnavolgbaar zijn de wegen des stofzuigers.
Het kan toch niet zo zijn dat de stofzuiger mij zo wilde waarschuwen dat het de laatste zak was die ik er in schoof en ik nieuwe moest gaan kopen. O ja, dat is ook een van mijn huishoudelijke taakjes, het kopen van nieuwe stofzuigerzakken. Waren ook nog in de aanbieding. Tweede verpakking voor de halve prijs. Ik denk dat we nu voor de rest van mijn leven genoeg stofzuigerzakken hebben, als deze stofzuiger tenminste blijft meewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *