Storing

Dit jaar was voor mij het invullen van de belastingaangifte een fluitje van een cent. De Belastingdienst had alle cijfertjes voor mij en Gade keurig verzameld, ik ondertekende met mijn DigiD, Gade met de hare en per kerende elektronische post kreeg ik het bericht dat een en ander goed bij de Dienst was gearriveerd. Wat mij betreft hadden zij hun slogan Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker helemaal waar gemaakt. Met dit, naar nu blijkt, vermetel vertrouwen in mijn achterhoofd ging ik op bezoek bij een vriendin die ik al sinds jaar en dag help met het elektronisch invullen van de aangifte. Computers zijn niet zo haar ding, dus ze is al lang blij met mijn hulp, die verder niets voorstelt dan op het juiste moment op de knop akkoord te drukken.
Na de koffie zetten we de computer aan. Alles lijkt naar behoren te gaan werken. Ik zet GoogleChrome aan, tik Mijn Belastingdienst in en log in met haar Digid. Een procedure die ik die middag nog een fiks aantal keren zal gaan herhalen. De Belastingdienst heet mijn vriendin hartelijk welkom en op een keuzescherm kan ik verschillende mogelijkheden aanklikken, ook die waar ik naar op zoek ben: Aangifte inkomstenbelasting 2017. Ik klik. Het scherm wordt grijs en het scherm blijft grijs.Ik herhaal de procedure nog eens en nog eens en nog eens. Uiteindelijk resultaat blijft het zelfde: een grijs scherm. Ik probeer het een paar keer via Explorer. Zelfde procedure, zelfde resultaat, een grijs scherm.
Ik tik een heel ander adres in om te zien of het aan de computer ligt, maar dat adres vertoont geen enkele hapering, de verbindingen zijn in orde, maar wat blijft is bij de Belastingdienst niet meer dan een grijs scherm.
In arren moede, je moet toch wat proberen, tik ik storing belastingdienst in. En dan lees ik in een bericht van de Dienst zelf: “Door een technische storing is inloggen op Mijn Belastingdienst moeizaam. We werken aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.” En verderop geeft de Dienst antwoord op de door hen zelf gestelde vraag wat te doen: “Wacht totdat het probleem is opgelost. Zorg er wel voor dat wij uw aangifte over 2017 uiterlijk 1 mei 2018 ontvangen.
Ik vraag me op mijn beurt af hoe dan als het probleem niet opgelost wordt. Zo wordt het niet alleen niet leuker, maar zeker ook niet makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *