Tandenborstel

We hebben iets met elektrische tandenborstels. Of liever gezegd Gade en ik hebben geregeld conflicten met onze borstel. Jaren gebruikten we er een van Philips. Maar die bestond het na een korte tijd de geest te geven. Maar liefst tot twee maal toe begaven zij het en via de tandartsassistente krijgen wij een nieuwe. Wij kochten onze borstel via onze tandarts in. Gade en ik delen veel in ons leven. De tandarts, maar ook de borstel. Dus die laatste werd intensief gebruikt. We wisselen zelfs niet van opzetborsteltje. Onhygiënisch zeggen sommigen. Onzin, zeggen wij. Wij delen zo veel dat het gemene gebruik van het zelfde opzetborsteltje niet extra de uitwisseling van vreselijke ziektes en aandoeningen bevordert. En bovendien geloof ik niet dat hartfalen besmettelijk is.
Onlangs begaf ten derde male onze tandenborstel het. Dat was reden om over te stappen op het merk waarmee we ooit ons elektrische-tandenborstelavontuur waren begonnen. Bij het Kruidvat was er een geweldige aanbieding. Maar liefst 40% korting. Toegegeven het was wel even wennen. Na het verfijnde gezoem van Sonicare was er nu weer het wat bonkige geluid van de Oral-B. Ook de stroomlijning van dit apparaat was wat robuuster, maar hij deed het en dat was al heel wat, vergeleken met de haperende voorganger. En wij poetsten weer dat het een lieve lust was. Niet dat mijn tanden daar stralend wit van werden. De natuur heeft het glazuur van mijn tanden met een wat valer pigment bedeeld. Maar het gebit was fris, de adem navenant.  Een paar dagen geleden merken we dat de borstel niet meer oplaadt. Althans er gaat geen groen lampje meer branden en dat zou volgens de handleiding toch het signaal moeten zijn dat dat wel gebeurt.  En na nog een paar dagen gaat een rood lampje branden. Dat is in het Tandenborstels: “Ik wil opgeladen worden.” Maar dat doet ie dus niet meer. Vanochtend ging ik terug naar het Kruidvat. Nee, zij waren maar een ondergeschikt filiaal en ik moest bellen naar de klantenservice van Oral-B. Onze tandenborstel is nu op weg naar Leiden. De juffrouw van de klantenservice meldde dat het probleem hoe dan ook opgelost wordt. Bestond er ook maar zo iets voor meer dan alleen tandenborstels. Bijvoorbeeld voor het leven.

1 reacties op Tandenborstel

  1. babette degraeve schreef:

    AAaaahhh! lieve Jan. Ik begrijp je bezorgdheid..denk maar aan de wapperende vlag voor jouw komst, een klein beetje ’n mentale opknapper?
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *