Tas

Vandaag kwam de tuinman de appelboom en de magnolia wat bijsnoeien, vulde Gade haar pensioenaanvrage in na daarover overleg gevoerd te hebben met een deskundige, kwamen er twee blauwe enveloppen binnen met de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2017, voor ons allebei een. De een moest wat betalen, de ander kreeg wat meer terug. Ik prik een dagcurve, cijfers tot nu toe 4.3, 7.0, 7.0, 7.7. Voor het eerst sinds een paar maanden heb ik weer eens Skype-contact met Rusland.
Alle vijf bovenstaande op zich onbenullige zaken zouden goed kunnen zijn voor een wat verder uitgewerkt blogje. Dat is het aardige van mijn dagelijkse schrijven dat het eigenlijk nergens over gaat of dat elk onderwerp goed genoeg is om het licht over te laten schijnen. Kroniek van het alledaagse. Zelden krijg ik commentaar. Maar gisteren kreeg ik een adhesie op mijn stukje over de schamele 1 mei-viering en twee wat licht afkeurend gemompel. Dat mag. Ik verkondig geen andere waarheid dan de mijne en de absolute is dat zeker niet.
Maar daar wil ik het allemaal niet over hebben.  Vandaag wil ik het hebben over  een verloren gegane tas. Niet iets om erg lang over wakker te liggen, maar het leverde toch een lichte wenkbrauwenfrons op. Ik ging op weg naar de slager. Ik pakte mijn fiets uit de gang en ging op weg. De jute tas voor de vleeswaar van de groene slager lag los in het mandje van mijn driewieler en ik peddelde plezierig in een kalm gangetjes door de dag die twijfelde tussen volop lente en een fris windje, zeker als er een wolk voor de zon schoof. Ik werd ingehaald door een onbekende die mij toevoegde: “Weertje, hè meneer.” Ik antwoordde gevat: “Ja, weertje hoor.”
Bij de slager parkeerde ik mijn fiets en wilde mijn tas uit het mandje pakken. Geen tas. De wind had waarschijnlijk vat gekregen op het plooibare jute. Ik fietste de zelfde route terug naar huis. In de hoop mijn tas te zien. Die hoop bleek ijdel. Tas voorgoed weg.  Maar voor eeuwig een onderwerp van een blogje, zoals dat vandaag ook een snoeiende tuinman, een pensioenadvies, een belastingaanslag, een dagcurve of een Skype-gesprek had kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *