Thema

Het was gelukkig geen themakamer in Harlingen. Sinds het EO-programma Bed&Breakfast hebben Gade en ik een gezonde allergie ontwikkeld tegen B&B-kamers met een thema. Je zult maar terecht komen in een kamer gewijd aan de ballonvaart of een kamer die als thema the roaring twenties of erger nog de jaren 70 heeft met veel bruin en oranje en een behang waarbij je ’s middags om vier uur alleen nog maar met gesloten ogen naar wenst te kijken. Nee, de kamer in Harlingen voldeed volkomen aan de eisen waaraan voor ons zo’n kamer moet voldoen. Een goed bed, een schone douche en  proper toilet voor ons alleen, een tafel en een stoel en wi-fi. Dat was er allemaal. Het ontbijt was overvloedig, maar niet te.
Hoe we in Harlingen terecht kwamen? Het was onze tussenstop naar Terschelling vanwaar ik nu aan schrijven ben. Ik zit  in een volkshogeschool waar Gade en ik vanaf vrijdagavond een vertelcurus gaan volgen, maar voor die tijd nog een beetje vakantie vieren. Alhoewel vakantie vieren. Ik heb vandaag voor mijn doen heel erg ver gelopen en deels ook nog tevergeefs. Na het ontbijt en na Gade te hebben toegezongen voor haar verjaardag (zij werd voor de 12e keer 50) Harlingen in. Natuurlijk even koffiedrinken , waar we aan de tafel terecht  kwamen van de woensdagse equivalent van onze zaterdagse coffyclub. De auto gestald op het parkeerterrein en dan op de boot naar Terschelling. De snelboot. Gade weet aan de overkant een mooie plek om te lunchen. Moeizaam, anders lukt me niet meer, begeef ik mij op weg, ondersteund door stok en Gade. “Woensdag is onze rustdag” staat er op het bordje bij het raam. Honderden meters, voor mij een vierdaagse gelijk, voor niets en die ook weer terug. Maar er zijn meer terrassen op het eiland.
Met de bus naar het ander eind van het eiland. Daar in de bossen, weer een paar honderd meter van de bushalte, ligt de volkshogeschool, die nog de sfeer van mijn scoutingverleden ademt. Ik wandel rustig het duin op, mij pijnlijk bewust van het feit dat ik grote bilspieren heb.Het weer is prachtig, het dennenbos geurt naar behoren.De kamer is sober, gelukkig zonder thema. Dat heeft de cursus straks wel:”Ruimte”. Kom ik de komende dagen vast nog wel op terug.

1 reacties op Thema

  1. Maria schreef:

    Krijgen we concurrentie als koffieclub, lees ik dat goed Jan?
    En Gade: lang zal ze leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *