Traject

Dit stukje zet ik op mijn site vlak voor ik vertrek. Ik schreef het zondagavond na bijna 2 uur Zomergasten. Een plezierig gesprek, maar ik ben bevooroordeeld. Ik mag Marc-Marie Huijbregts wel. Kan goed begrijpen dat er mensen zijn die hem verafschuwen. Ik niet. Herkenning? Hij heeft  ook sociale academie gedaan. Dat is in ieder geval een overeenkomst. Is een dag voor mij jarig. Allebei boogschutter. En ik woonde 3 jaar bij mijn getrouwde broer, zoals Marc-Marie een tijd met zijn zus woonde. Een filiaal van hun ouderlijk huis noemde Huijbregts dat. (Of was het diens therapeut die het zo analyseerde?) Mooi beschrijving van mijn wonen bij broer Ton en zijn vrouw in Eindhoven tijdens mijn studie in Eindhoven. Nu pas herken ik dat als een filiaal van ons ouderlijke huis in Nijmegen.
Ik ben op weg naar Engeland. In drie trajecten. Vandaag rijden we naar Calais. De tomtom kon zelfs het hotel vinden waar we daar overnachten. Einde eerste traject. Morgen met de boot van Calais naar Dover. 1½ uur varen. Tweede traject. Dan 350 kilometer naar Ruardean. Derde traject. Ik schrijf het woord traject zo vaak omdat ik het een geweldig woord vind. Een mooi beeld. Midden op de regenzondag wist ik al dat ik dit blog deze titel zou geven, zonder ook nog maar het geringste idee te hebben waar het over zou gaan. Totdat ik de drie trajecten voor me zag. 2x 350 kilometer gescheiden door 1x 35 kilometer met de boot. Zeer overzichtelijk. Maar hoe overzichtelijk ook, toch altijd weer een beetje spannend. Reisefieber. Geen angst, dat is een te groot woord, koorts is misschien zelfs te veel. Verhoging, vooruit dat wil ik wel toegeven.
Zondag was er geen tussen de buien door. Er was regen. In de regen is de auto dus geladen. Twee koffertjes, een doos met leeftocht, een doos met boeken, twee golftassen en een fietsendrager. En straks drie weken samen.  Veel tijd om nog eens na te denken over de filialen van je ouderlijk huis die je in de loop der  jaren hebt gesticht en verlaten. Eindhoven, Nijmegen, Arnhem, Hatert, Nijmegen-Oost . En de trajecten in de tijd daartussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *