UHD

Het was mij ook al opgevallen, maar werd bevestigd door het commentaar van de tv-recensente in mijn ochtendblad. Het sprankelt niet meer zo. Ik heb het over Mathijs van Nieuwkerk. Mijn doordeweekse avonden hebben een vast stramien. Dat begint met het kijken naar de Belgische tv-quiz ‘Blokken’, vaak met het bord op de knieën, onmiddellijk gevolgd door ‘De wereld draait door’. Een programma dat ik doorgaans zeer waardeer, maar dat nu een beetje vast lijkt te lopen in zijn eigen formule. Te veel Twan Huys, te veel Erben Wennemars, te veel Jan Mulder, te veel Marc-Marie. Side-kicks die weinig tot niets inbrengen en veel goedkoop jatwerk in de rubriek ‘De tv draait door’ dat vaak lijkt op een ‘Het beste van Lubach op zondag’. Een voorspelbaar geheel, dat niet meer werkt als een vertrouwenwekkend baken aan het begin van de avond, maar als een uurtje waar je doorheen moet voordat het journaal begint
Nu kan terecht de opmerking gemaakt worden dat als ik er niks meer aan vind ik maar moet omschakelen naar een ander kanaal, keuze genoeg. Of beter nog de tv helemaal uitzetten en verder lezen in het boek waar je eigenlijk nog steeds niet aan toekomt. Maar ik zei toch niet voor niets dat het begin van mijn avonden een vast stramien heeft. En zo’n stramien laat je niet zo maar los. Een mens heeft toch al zo weinig houvast in het leven. Dus ik blijf kijken. Gehoor gevend aan Van Nieuwkerks afscheidsgroet: “Tot morgen!”
Misschien heeft het wel te maken met de UHD. Tegenwoordig heeft alles een UHD, een uiterste houdbaarheidsdatum. Zal vast ooit wel een wijs besluit geweest te zijn om UHD’s te vermelden. Zal de volksgezondheid wel ten goede komen. Eigenlijk heeft alles een UHD. Soms heb ik het idee dat ik de mijne eigenlijk al een tijdje voorbij ben en nu danig aan bederf onderhevig ben. Misschien is het een goede zaak om ook bepaalde tv-programma’s van een UHD te voorzien. Het journaal bijvoorbeeld blijft maar een dag goed. En hebben andere uitzendingen hun UHD bereikt dan is het kijken op eigen risico. Dan moet je niet zeuren als je weet dat de UHD ruimschoots bereikt is. Tot morgen.

1 reacties op UHD

  1. Peter Gubbels schreef:

    Bij de WDDD zitten inderdaad te vaak dezelfde gezichten aan tafel die over steeds terugkomende onderwerpen hun licht laten schijnen waardoor het programma inboet aan de sprankelijkheid van weleer. Draait het programma inmiddels ondanks het bewonderenswaardige enthousiasme van de Matthijs teveel op de automatische piloot?
    Jouw blog-UHD ligt overigens nog wel een eindje in de toekomst. Ze blijven leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *