Uitslag

Ik ben geen Eurovisiesongfestival-fanaat. Het is dan ook veel meer bij toeval dat ik gisteravond Douwe Bob zich zag plaatsen voor de finale. Die zal ik waarschijnlijk niet zien. Er staat voor die avond al een plezierige afspraak. Hoogstens maak ik het staartje van de stemming mee. En daar is het mij eigenlijk om te doen. Ik ben verslaafd aan uitslagen, finales en wedstrijden. Naar de afloop. Als ik al zappend langs een quiz op tv kom, moet ik blijven hangen. Ik wil zien hoe het afloopt. Het is zelfs zo erg dat als ik op een van de sportzenders bij een al lang geleden gespeelde wedstrijd kom waarvan de uitslag al jarenlang bekend is ik toch de afloop nog een keer wil zien, nog eens kijken wie er gewonnen heeft. Dat verklaart waarschijnlijk ook mijn voorliefde voor quizzen. Kan niet schelen wat, of het nu ‘Een tegen honderd’ is, met het ‘Mes op tafel’ of het Vlaamse  ‘Blokken’ is, ik wil het zien.
Gisteravond was het voor mij een bittere teleurstelling. Manmoedig doorleefde ik een bombarie aan licht- en geluidseffecten, waarbij je nauwelijks meer het idee had naar een liedjeswedstrijd te kijken. In het geraas was soms met moeite nog een melodie of tekst te herkennen. Ik verlangde terug naar de songfestivals  met Teddy Scholten, Corry Brokken en Teach-In. Maar ik troostte mij met de gedachte dat straks de puntentelling kwam en ik zou horen wie er ‘douze points’ zou krijgen en kunnen mee maken hoe Armenië langzaam langs Cyprus schoof en de Française die voor Oostenrijk zong gelijk opging met de Russische illusionist die zingend in zijn virtuele decor vloog. Maar niks geen spannende finale, waarin de punten over elkaar heen buitelde. Ondanks het tromgeroffel en de spanning opvoerende stiltes was de uitslag niet meer dan het oplezen van de landen die door gingen naar de finale over een paar dagen. Douwe Bob was door. Maar hoeveelste hij was? Dit was een uitslag presentatie van niks. Een einde van lik me vestje.
Ik vraag me wel eens af waarom ik zo gebiologeerd ben door uitslagen en afloop. Misschien wel omdat ik zo bezig ben met die van mij zelf.

1 reacties op Uitslag

  1. Rein Verdijk schreef:

    Jan deze procedure wordt zo al een paar jaar gevolgd.
    Bij de uiteindelijke finale krijg je wel de door jou zo begeerde ‘douze points’.
    Ben het helemaal eens met jou mbt de overdaad aan decor/lichteffecten. Werd je helemaal gestoord van. Moest regelmatig zoeken waar de artiest op het scherm gebleven was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *