Val

De trap naar de tweede verdieping had toen wij het huis kochten geen leuning. Een situatie die vele, vele jaren duurden en dat leidde tot een steeds behoedzaam stijgen en dalen op die trap. Niet dat ik die dagelijks beklom, want op die verdieping had ik steeds minder te zoeken. Op die etage bevinden zich de werkkamer van Gade, twee logeerkamers en een badkamer en wat zou ik daar moeten doen.
De logeerkamers worden met enige regelmaat bevolkt door passanten die om welke reden dan ook een tijdelijk onderdak nodig hebben. Dat kan van een nachtje tot maximaal een paar weken zijn. Nee, we hebben in het geheel niet het idee daar een B&B van te maken. Ik moet er niet aan denken vreemden tegen betaling over de vloer te hebben. Als je bij ons logeert ben je onze gast, waarbij wij wat eten en drinken betreft reken op de zelfredzaamheid van de gast. En het huiselijk verkeer wordt bepaald door de relatie die wij met onze slaapgast hebben.Wij blijven graag baas in eigen huis.
Een paar jaar geleden hebben wij toch maar een leuning aan die trap laten bevestigen. Voor de zekerheid en om vallen te voorkomen. Met heb ik slechte, heel slechte ervaringen. Ik had in 2013 niet eens een trap nodig om te vallen. Een klein drempeltje was genoeg. Ik struikelde, mijn achillespees zei “knap” en een immobiliteit van een paar maanden volgde. Lopen is sinds die tijd nooit meer geworden wat het was. En dan te bedenken dat ik viel op de Wedren tijdens de Vierdaagse start- en finishplaats.
We hebben deze weken een huisgenote. Brengt een boel gezelligheid met zich mee. Maar een paar uur geleden deelde zij met een sip gezicht mee dat ze op de trap was uitgegleden en in haar val zich had proberen te redden door de leuning vast te grijpen. Maar die bleek tegen zoveel plotseling geweld niet bestand en werd losgerukt van het dunne wandje waar die aan bevestigd was. Er is vast een timmerman te vinden die een en ander weer, en dan steviger, bevestigen kan. Het slachtoffer zal er blauwe plek aan overhouden en bij het nu leuningloze gedeelte van de trap extra voorzichtig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.