Vergoeding

Ik ben een alleskijker. Als ik al zappend van het ene kanaal naar het andere ga, kom ik altijd wel midden in een programma terechtwaarvan ik benieuwd ben hoe het afloopt. Dat is een kleine en verder ongevaarlijke verslaving die nauwelijks kwade gevolgen heeft, anders dan  dat ik langer over een boek doe dan dat ik eigenlijk gewild zou hebben. Lezen en tv-kijken verdragen elkaar slecht.
Ik ben ook een dankbare klant van de vooraankondigingen van programma’s. Die maken mij vaak lekker voor de hele uitzending, die ik meestal niet zie omdat er wat anders te doen is. Maar dan is er de mogelijkheid van het uitgesteld kijken. Vandaag deed ik dat, ik schaam mij nergens voor, met het programma ‘De groeten van Max’. Ik volg graag het vakantieleed van anderen, van mensen die een Nederlands sprekende gids in het verre Cuba verwachten, maar die blijkt alleen maar gebrekkig Duits te kunnen. Klacht wordt ingediend, nauwelijks gehonoreerd en dan bemoeit Max  zich er mee. En ziet alles komt goed wat vergoeding betreft. Ik haal opgelucht adem.En dan zijn er die drie meisjes die op reis gaan naar Zuid-Afrika. Veertien uur vertraging, daar staat een vergoeding tegenover van € 600, die twee dames wel krijgen, eentje niet. Max reist er zelfs voor naar het Berlijnse hoofdkantoor van de vliegmaatschappij. Het is tenslotte een publieke omroep, op geld wordt niet gelet en het lukt Max ook voor het derde meisje de vergoeding los te peuteren. Een operatie die een veelvoud heeft gekost van de vergoeding. Maar het recht heeft gezegevierd.
Mij is een keer het tegenovergestelde overkomen. Ik vloog met Air Baltic naar Pskov. Heen was geen enkel probleem, maar de terugvlucht was niet mogelijk. Tijdens mijn verblijf was deze route opgeheven. Toen met een taxi naar Riga, de dichtstbij zijnde mogelijkheid. Kosten €85,-. Een bedrag dat ik claimde bij de luchtvaartmaatschappij. Als antwoord kreeg ik te horen dat het niet mogelijk was de taxikosten te vergoeden, maar dat ik de standaardvergoeding bij uitgevallen vluchten van toentertijd €325,- kreeg overgemaakt. En dat na maar een mailtje naar de maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *