Verhuizen

Het is al een paar weken geleden dat het Lief van Zoonlief bij hem is ingetrokken. Via een koddige kerstkaart maakten zij dat samen aan de goegemeente duidelijk. En nu staat haar appartement te koop. Een deel van haar spullen is opgeslagen, een deel naar het stulpje van Zoonlief verhuisd. En nu maar wachten op die ene koper en als dat gelukt is op zoek naar een gezamenlijk nieuw  en wat ruimer onderkomen. Hoe lang dat zal duren? Ik zou zeggen: kopers aller landen verenigt u en meldt u aan.
Ik zelf ben maar heel weinig verhuisd. Mag nauwelijks naam hebben en ik werd met elke verhuizing gemakzuchtiger. Hoe ik naar mijn eerste echte huis samen met Ex ben verhuisd, ik zou het niet meer weten. Het was in 1971, naar een flat in, ja ik moet het toegeven, Arnhem. Veel spullen hadden we nog niet. Een ruim bed was het enige. De rest van de inrichting werd gekocht en afgeleverd door de leveranciers. Vier jaar later verhuisden we, inmiddels een Zoonlief en Dochterlief rijker terug naar Nijmegen. Ik herinner me dat we een busje huurden of schakelden we toen al een verhuisbedrijf in? Gek, hoe de herinnering mij wat dat betreft volledig in de steek laat. Komt omdat ik niet van verhuizen houd. Soms hoor je dat mensen enthousiast aanbieden om iemand anders bij een verhuizing te helpen. Mij niet gezien. Mijn laatste verhuizing, nu al weer bijna twintig jaar geleden, heb ik een verhuisbedrijf ingeschakeld. In een  vloek en een zucht hadden zij de boel in- en even snel weer uitgeladen. Alles keurig neergezet waar ik het wilde hebben. De laatste keer dat ik bij een verhuizing hielp was door koffie te zetten  en mijn keuken als kantine aan te bieden toen de ene overbuurvrouw bij de andere introk. Maar sjouwen, nee dank u wel.
Ik weet niet hoe lang het duurt voordat Zoonlief zal gaan verhuizen. De woningmarkt trekt voorzichtig aan. Maar meehelpen met verhuizen, ik zal het niet doen. Hooguit wat koffie zetten, maar zelfs dan ben ik  bang dat ik vooral in de weg zal lopen.

1 reacties op Verhuizen

  1. Femke schreef:

    Ik herinner het me nog als de dag van vandaag: de vlag hing uit en koffie met heerlijke appeltaart. Het voelde als een warm bad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *