Verkoeling

Vandaag is het dan waarschijnlijk de laatste super hete dag. En met super heet bedoel ik ook super heet. Op onze slaapkamer kwam het ondanks twee ventilatoren niet onder de 25°. En de thermometer geeft nu in mijn werkkamer 25,5° Celsius aan en de grootste hitte van vandaag moet nog komen. Ik drink regelmatig mijn glas water en wij zullen net als gistermiddag de ergste hitte ontlopen door naar de bioscoop te gaan. De filmzaal is heerlijk gekoeld, zo zelfs dat Gade een vestje omslaat omdat zij het te fris vindt. En zo organiseren wij onze eigen zomerfilmfestival.
Gistermiddag zagen we een film over een Argentijns staatshoofd. Een noodkeuze omdat de film waar we eigenlijk naar toe wilden al eerder dan we dachten begonnen was. Nu volgden we de intriges van Zuid-Amerikaanse staatshoofden en hoe langer de film duurde hoe minder we er van begrepen. Er waren verhaallijntjes die wij niet aan elkaar geknoopt kregen en vroegen ons af of dat kwam door de onduidelijke vertelling of onze te geringe  kennis van de Latijns-Amerikaanse gedachtewereld. Mocht u naar die film gaan, doe dat dan vooral voor de geklimatiseerde filmzaal. Van de film zelf kreeg ik het niet warm of koud.
Voor vanmiddag staan er op het programma van ons eigen festival zelfs twee films. Een om 14.00 uur, de volgende om 17.00 uur. Ben benieuwd of er dan meer koeltezoekers zijn dan gistermiddag, toen de film alleen voor mij en Gade en een verder lege, maar frisse zaal gedraaid werd.
Morgen staat er geen film op het programma. De temperatuur gaat zakken, al zal de  warmte waarschijnlijk nog een tijdje in het huis blijven hangen en zullen de ventilatoren op zijn minst de illusie geven dat zij een een beetje verkoeling geven. Nog even en dan is  de hitte-tsunami voorbij en dan, over een tijdje, zullen we elkaar vertellen over die hete zomer van 2018, die zomer dat we verkoeling in bioscoopzalen zochten. Dat zullen we ons herinneren, als we de films allang vergeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *