Verlies-en winstrekening

Het was het weekend waarin de eindafrekeningen werden opgemaakt, de beslissingen zijn gevallen. Aan de winstzijde staat daar natuurlijk op eenzame hoogte Tom Dumoulin. Nu kun je natuurlijk de vraag stellen hoe hoog 31 seconden zijn. Iets meer dan een halve minuut was Tom sneller dan zijn naaste rivaal. Een halve minuut na drie weken fietsen. Eigenlijk was hij 2 minuten en 31 seconden sneller. Een sanitaire stop kostte hem 120 tellen.  Twee minuten, ik vind dat ongehoord snel, maar ja, snelheid mag je ook van de Girowinnaar verwachten.
Ik zag al zappend tussen Eurosport kanaal 20 en Foxsport op kanaal 421 Tom winnen. Op het voetbalkanaal zag ik met een half oog de teloorgang van N.E.C. zich voltrekken. Wat een verschil tussen de glorieuze rit van Dumoulin die alles gaf wat in hem zat en het armetierige gestuntel van een ploeg die nergens meer in geloofde, nog het minst in zich zelf. Natuurlijk weet ik ook wel dat ik vanaf de luie bank voor de tv geen enkel recht van spreken heb. Ik ben een supporter van niks. Een paar jaar geleden, toen N.E.C. ook degradeerden, mijn seizoenkaart ingeleverd.De laatste wedstrijd toen was tegen Sparta. In de rust ben ik vertrokken. Voetbal dat pijn aan de ogen deed en ik ben geen auto-mutulant. Einde seizoenkaart. Het leek of ik naar een herhaling van die wedstrijd van toen keek. Jammer, heel jammer, maar het is niet anders.
En zo staat de winst- en verliesrekening van dit weekend op 1-1. Daar kan nog verandering inkomen als de drie hockeyende buurmeisjes aanstaande zaterdag de laatste kans op promotie naar de hoofdklasse grijpen. Ze hadden dat karwei afgelopen weekend kunnen afmaken maar twee verloren play-offwedstrijden stond in de weg. Nu moeten ze nog een keer aan de bak en twee wedstrijden winnen dan is de klus alsnog geklaard. Ik leef met hen mee, maar weet niet of dat veel zal helpen. Dat deed ik ook met N.E.C. en je zag hoe dat uitpakte. Tom Dumoulin deed het op eigen kracht, die had mijn ondersteuning niet nodig. Winst of verlies, het kan nog alle kanten op.

1 reacties op Verlies-en winstrekening

  1. Marianne Wijers van Loosbroek ben inmiddels een trouwe lezer geworde schreef:

    Tis groot feest in breda jan, sorry!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *