Vernissage

Ik heb niet altijd het idee dat mijn Tomtom mij altijd de meest logische weg aanbiedt. Ook op deze zonnige pinksterdag worden we sneller dan verwacht van de snelweg afgeleid en zijn smalle laantjes en dorpjes van niks het decor van een rustig traject zonder jakkerende inhalers voor wie snelheidsborden, als ze al gezien worden, geen enkele betekenis hebben. We doorkruisen de Achterhoek in de wetenschap dat we toch al te laat zijn. Gade heeft zich vergist in de aanvangstijd van de vernissage waar we naar op weg zijn. We hebben een aandeeltje in hetopeningsprogramma, dus ze zullen vast wel wachten tot we er zijn. Voor de zekerheid bel ik vanuit de auto dat we iets later zijn. We weten de schade te beperken tot 10 minuten en rijden Vorden binnen. Galerie Agnes Raben. Op een mooie pinksterdag de verzamelplaats van heel veel schoonheid. Een  bijzonder pand, mooie mensen en een heel mooie expositie. Werken van een bevriend paar, dat deze dagen ook 40 jaar bij elkaar is. De een is de boswachter van haar lievelingsbos, de ander versiert haar kunstenaarschap met parelsnoeren. Dorian Hiethaar en Ellen van Eldik, samen te zien tot en met 24 juni . De opening vindt plaats in de zonovergoten prachttuin. Vrienden en bekenden en heel veel onbekenden. Er worden gedichten en teksten gelezen over bos en parels. Onderwerpen op zo’n eigen wijze verbeeld door de kunstenaressen, elkaar wederzijds al jaren inspirerend. Bos en Parels, die extra kleur krijgen door de voorgedragen poëzie en teksten bij de opening.
Het was gezelschap goed en fijn dat toen de meeste gasten vertrokken waren overbleef. Gezelschap dat samen uit eten ging om deze mooie dag te bekronen. Ik spreek met een gekende biografe en suggereer, haar terwijl wij ons te goed doen  aan een smakelijke maaltijd, mijn biografie te schrijven. Het blijft bij een suggestie, waar we vrolijk verder over fantaseren. Fantasieën die onderbroken worden door een van de kunstenaressen, die hoog op geeft over mijn blogjes en er vast op rekent in de editie van vandaag te komen.
Tomtom wijst ons een weg naar huis die afwijkt van de heenweg. Veel meer snelweg, minder fraai decor. Maar de dag zelf was al mooi genoeg.

1 reacties op Vernissage

  1. ellen van eldik schreef:

    Dank je wel , Jan !!!!!!
    Ik stuur je privé post per zegel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *