Versieringen

Ik heb een duidelijke opdracht van Gade meegekregen nu zij wist dat ik met een goede vriend naar een immens groot tuinwarenhuis ging. Gade houdt niet van immens grote tuinwarenhuis, maar als ik toch daar de kerstcollectie ga bekijken zou zij het leuk vinden als ik zo’n kerstvogeltje met een veren staartje dat je in een kerstboom kunt knijpen mee zou willen brengen. Mijn vriend is dol op de kerstafdelingen van immens grote tuinwarenhuizen en weet iets van zijn enthousiasme ook op mij over te brengen. Graag ga ik met hem naar het immens grote tuinwarenhuis dat zo groot is dat het zelf een eigen afrit van de snelweg blijkt te hebben.
De kerstafdeling is op de eerste verdieping. Ik ben met mijn scootmobieltje. Tot mijn geluk is er een lift, twee zelfs die mij met een snelheid waar zelfs de traagste slak jaloers op zou worden naar boven brengen. Zo laaaangzaaam.  En daar op die eerste verdieping lijken wij in het kerstparadijs op aarde beland te zijn. Op slimme wijze heeft de bedrijfsleiding een traject uitgezet waarbij het onmogelijk is snel van A naar B te komen. Alles krijg je te zien, de hele collectie versieringen en wat des meer zij en dat is in het bestek van dit stukje letterlijk te veel om op te noemen. Mijn vriend en ik staan stil bij de afdeling miniatuurhuisjes. Ongevraagd worden wij van advies voorzien door een ander bezoekster die ons er op wijst dat de huisjes exclusief batterijen worden verkocht: “En die moet je echt wel hebben, anders heb je er niks aan.” Verlekkerd zien  we haar naar een mini ijsbaan lopen, dralen, verder lopen en weer teug komen. Ze vertrouwt ons toe dat ze  € 70 toch wel veel geld vindt, maar “als die straks afgeprijsd wordt, vlak voor de kerst, dan is die voor mij!”
Ik zoek me een slag in de rondte naar Gades vogeltjes-bestelling. Met behulp van verkoopster Ellen vinden we de laatste drie exemplaren. Alle drie met een knijpertje dat los zit. Ellen vraagt of ik een lijmpistool heb. Nee, ik heb geen lijmpistool maar Ellen zorgt dat het alsnog gefikst wordt.
Als we na de koffie vertrekken liggen er bij de servicebalie drie kant en klare kerstvogeltjes. En voor bij mijn kersthuisjes heb ik ook nog een setje batterijen gekocht. Dan heb je er toch nog wat aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.