Vierdaagse

Wie denkt dat het bij de Vierdaagse alleen maar om lopen gaat, heeft het mooi mis. Natuurlijk is dat het belangrijkste voor de 46.000 die mogen starten, maar oh, oh er komt zo veel meer bij kijken. Het hele jaar door is er een een heus bureau bezig alles in goede banen te leiden en daarnaast zijn er nog honderden vrijwilligers actief in de Vierdaagseweek zelf en ter voorbereiding in de maanden ervoor. Parcoursen moeten worden uitgezet, gasten uitgenodigd, muziek gecontracteerd, veiligheidsplannen gesmeed. En in de week zelf moeten er controleurs op pad gaan en bureaulisten de start- en finishkantoortjes bemensen. Het is een heel gedoe, maar wel een heel gezellig gedoe.
Dit jaar mag ik voor de vijftiende keer deel uitmaken van de werkgroep Communicatie. Dat is altijd dolle pret. De werkgroep ontvangt de vele pers die op de Vierdaagse afkomt, verzorgt persberichten, bemant de infostand, treed op als voorlichter en geeft ook dagelijks een blaadje uit voor de medewerkers met onbeduidend nieuws onder de prachtige titel ‘De Blarenbode’. Een soort personeelsblaadje. Ik mag dat samen met wat andere volschrijven. Geen wereldschokkend gebeuren, maar we zijn goed in staat te doen of dat het belangrijkste is wat er tijdens de Vierdaagse te doen staat.
Gisteren kwam de werkgroep voor het eerst dit jaar bij elkaar. Een werklunch. De plezierige anarchie die het samenzijn als sinds jaar en dag kenmerkt, was direct weer aanwezig. Er wordt veel door elkaar gepraat onder het motto dan gaat de vergadering twee keer zo snel. En bijna elke mogelijkheid wordt aangegrepen om een grap te maken. Over en weer wordt opgeroepen nu eens een bij de les te blijven, het centraal te houden. Belangrijk agendapunt is elk jaar ook weer het lunchpakket en wie er naar het vuurwerk gaat. Maar dat zijn evenveel voorbeelden van een ingespeeld team dat met graagte en veel plezier werkt aan dit stukje Vierdaagse. Ik verheug me nu al weer op die week.
Vorig jaar scheurde ik tijdens de Vierdaagse mijn achillespees. Uitvallen zonder mee te lopen. Hoop dit jaar op de been te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *