Vocht

Wij, en met name Gade,vertrouwden het al een tijdje niet. Geregeld was er telefonisch contact met de hartpoli van het CWZ. Ik hield vocht vast. Pilletje erbij,nog een pilletje erbij en uiteindelijk toch maar even langs gegaan want via de telefoon is er veel te horen,maar weinig te zien.Dat even zien is net wat langer geworden. Het werd raadzaam geacht toch maar even te blijven. En na een aantal zich herhalende onderzoeken werd ik ingekwartierd in de mijn zo vertrouwde afdeling waar ik een jaartje geleden ook een week resideerde en genezen en wel ontslagen werd. Maar nog binnen de garantietermijn ben ik terug en wordt er met man en macht gewerkt om het overtollige vocht uit mijn lijf te krijgen. Natuurlijk is dat in deze fase alleen maar symptoombestrijding, maar dat is nodig om straks beter te kunnen zien of en wat er gedaan moet worden. Dat is op zich een hele opgave, want een aantal organen blinkt nu eenmaal niet meer uit in een florissant bestaan en er zijn uiteraard grenzen aan het  zelfherstellendvermogen van de mens.
Troostrijke gedachte is wel dat ik de afgelopen 24 uur al 1 kg ben afgevallen en ik mijzelf lijk te overtuigen met het idee dat 1 kg staat voor 1 liter vocht. Zal wel niet kloppen maar biedt in ieder geval troost, voor wat dat ook waard is.
Er begint een infuus te piepen. Het wil vervangen worden.De verpleegkundige moet erbij.Haar werk gaat voor mijn blog. 60 woorden te kort.

Eén reactie op Vocht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *