Weekend

Hoe aangenaam kun je een weekend maken? Of hoe kun je een weekend aangenaam maken? Leuke dingen doen. Het begon vrijdagmiddag al met dat positieve bericht van de cardioloog dat een operatie niet nodig was en daarna was het een aaneenrijging van plezierige gebeurtenissen. Het vertrouwde koffiedrinken met de vriendenkring op zaterdagochtend. En aan het eind van de middag was er die vrolijke Franse film Intouchables, met aansluitend met vrienden een genoeglijke maaltijd in het restaurant van het filmtheater. Ik wil geen recensie van de film geven, maar een aanradertje is het wel. Ik moet zelden luid op lachen. In deze film overkwam het mij een aantal malen. Onverwachte beeldgrappen, snedige dialogen, mooie mensen. Ik hou van mooie mensen.
De zondag zag er heel anders , maar niet minder plezierig, uit. Voetballen. Zoonlief kon niet en ik had op zijn seizoenskaart de dochter van een vriendin van een vriendin gevraagd. Ik dacht dat ik het er met haar ooit over gehad had. Over mijn seizoenskaart en dat ze toen had gezegd dat ze wel eens mee wilde, als dat kon. Maar dat bleek een verzinsel mijnerzijds. Maar ze wilde graag mee. En wat is er nu leuker dan met mooie mensen naar het voetballen te gaan. Ik hou van mooie mensen. Het zonnetje scheen en we wonnen met 2-0. Omdat te vieren dronken de dochter van een vriendin van een vriendin en ik nog een koffie in het nieuw koffiecafeetje bij mij in de buurt. En we spraken over de door haar geopperde bederfelijkheid van het communisme en toen we de fietsen van het slot haalden over Kant, de filosoof, die zij thuis weer ging bestuderen. Ik hou ook van slimme mensen.
Met Gade keek ik ’s avonds naar twee afleveringen op dvd van Borgen, die prachtige Deense serie. Politiek en het romantisch leven zo mooi vervlochten en goed gespeeld. Gade en ik smullen daarvan, lekker onderuitgezakt in onze stoelen voor de tv. Het einde van een aangenaam weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *