Ziggo

Het lijkt zo’n dag zonder bijzonderheden te worden. Niets de moeite waard om extra aandacht aan te besteden, niks speciaals gepland. Wat zou ik ook moeten schrijven over een bezoek aan de apotheek, waar ik een recept voor de pillen voor het komend jaar inlever en dat ik volle afvalcontainer met gebruikte naaldjes van mijn insuline-pen wegbreng. Dat recept kwam van mijn cardioloog die niet ontevreden was. Stabiel fragiel blijft de diagnose. Dat ik na de apotheek vijf  vijfjes van de staatsloterij heb gekocht en maar liefst € 4,50 gewonnen bleek te hebben met de vorige trekking.Daarna boodschappen gedaan bij AHen toen was de halve dag al voorbij. Maar dat is gemakkelijk genoeg gedaan als je maar laat genoeg opstaat.
Ik zit wat te lummelen achter mijn laptop, overpeinzend waar ik vandaag, die op zich wat saaie dag zonder echte hoogtepunten, nu eens een stukje kan kan schrijven. Mijn mening ventileren over de al dan niet stokkende hulpverlening aan St.Maarten, waar mogelijk een volgende orkaan weer op de loer ligt? Maria. Of een beschouwing wagen aan de vreemde imitaties die randstedelingen geven van de streektaalsprekers? Maar dat heeft Jos Joosten via zijn Facebook vandaag al op niet te evenaren wijze gedaan.
Ik heb nog geen keuze gemaakt als de bel gaat. Ik kijk uit het raam en zie de buurman staan, samen met een wat naar mij lijkt pakketbezorger. Ik loop de trap af en doe de deur open.De pakketbezorger blijkt een monteur van Ziggo te zijn. Van de week sprak mijn buurvrouw mij al aan. Zij waren overgestapt op Ziggo, maar de tv gaf geen beeld. Ik heb ook Ziggo, en nu willen ze even zien hoe bij mij de aansluiting zit, bij de buurman is die namelijk niet meer te vinden. De monteur gaat graven waar mogelijk, spiegelbeeldig, de aansluiting van buurman zou kunnen zitten. Het gat levert niets op. Een lang sleuf naar een mogelijk andere vindplaats. De buurman en de monter graven dat het een lieve lust is.Ik sta er bij te kijken zoals het hoort. Als er twee werken is er altijd een opzichter bij. Ik vervul die rol met verve. Onder mijn goedkeurende blikken wordt de aansluiting, anders dan waar verwacht, gevonden. Aftappingen gemaakt, gaten geboord, leidingen getrokken. Zo goed als zeker heeft de buurman vanavond tv. En ik heb het onderwerp voor een stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *