1-2

Zoonlief was verhinderd. Hij kon geen gebruik maken van zijn seizoenskaart bij N.E.C. Ik kreeg zijn kaart en ging op zoek naar iemand die mij zou willen vergezellen. Het gebruikelijke rijtje vrienden en bekenden dat ik in dit soort gevallen afbel, liet het afweten. De een verwachtte haar vriendje terug van vakantie, de ander moest met zijn vrouw naar de film en de overbuurman was het gestuntel van N.E.C. zat. Daar zette hij geen stap meer. Hij had inmiddels een abonnement op Eredivisie live, dat was hem voetbal genoeg. Maar toch bedankt voor het aanbod. En zo werd het zaterdagmiddag, een paar uur voor de wedstrijd. Ik vond het niet erg alleen te gaan, temeer omdat ik wist dat mijn andere vaste voetbalmaatje er wel zou zijn. Hij, Zoonlief en ik zitten normaliter naast elkaar in vak F, rij 4, stoel 5, 6 en 7. Maar nu zag het er naar uit dat stoel 7 onbezet zou blijven.
Ik kreeg een in mijn ogen lumineus idee. Als mensen voor veel geld hun huis via Facebook onder de aandacht brengen, waarom dan niet een kaartje voor de voetbalwedstrijd gratis in de aanbieding gooien. Gistermiddag om iets voor drie├źn zette ik een bericht op Facebook. Tot 17.00 uur zou men kunnen reageren. Vlak voor sluitingstijd kreeg ik een berichtje van haar. Ik had haar tijden niet gezien, maar zij wilde wel mee, tenminste als we niet te midden van agressieve hooligans zouden komen te zitten. Ik verzekerde haar dat ik plaatsen had in een vriendelijk familievak. En zo maakte ze haar eerste echte voetbalwedstrijd mee. Zij leek geluk te brengen. Wij kwamen voor. Het had er alle schijn van dat er eindelijk weer eens gewonnen zou gaan worden. Maar de wedstrijd duurde 10 minuten te lang. In de laatste 30 seconden verloren ze. Let goed op: wij kwamen voor, maar zij verloren. Verliezers hebben weinig vrienden.
Nog voor de wedstrijd begon, maakten wij een selfie. We staan er allebei lachend op. Goed voor heel wat commentaar . Na de wedstrijd hebben we maar geen foto gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *