Einde wedstrijd

Ik heb zaterdagavond zonder het te weten een tijdperk afgesloten. Ik realiseerde mij niet dat toen ik het stadion verliet het waarschijnlijk de laatste keer was dat ik mijn club live had zien voetballen. Ik dacht toen nog dat over 14 dagen de volgende wedstrijd zou zijn. Maar ik had iets verkeerd in mijn agenda gezet. Of liever, niet gezet. De wedstrijd tegen Cambuur had ik er niet ingezet. En daarom had ik voor 5 april een plezierige eetafspraak gemaakt. Maar ook had ik mijn eenmalige voetbalmaatje van eergisteren beloofd dat ze nog een keer mee mocht. Dat kon ook, want ik kreeg de kaart van mijn vaste voetbalmaat, die verhinderd is bij de volgende wedstrijd.
Gisteren kwam ik erachter dat ik een kapitale fout had gemaakt. Aanstaande zaterdag wordt er gewoon gevoetbald en niet pas over 14 dagen. Ik zal er niet bij zijn. Inmiddels heb ik mijn kaart en die van mijn maat vergeven aan wat nu wel voor altijd mijn eenmalige voetbalmaatje zal blijven. Zij gaat samen met haar lief.
En zo blijk ik dus zaterdag een periode afgesloten te hebben. Want de andere komende wedstrijden kan ik ook niet. Afgelopen zaterdag was derhalve mijn laatste wedstrijd. Voor volgend seizoen voor mij geen jaarkaart meer. Ongeacht waar N.E.C. zal spelen. Te vaak heb ik het de laatste twee jaar te koud gehad op de tribune. En het spel kon mij ook niet verwarmen.
Wanneer ik voor het eerst naar de Goffert ging? Dat is zo’n 60 jaar geleden. Samen met mijn vriendje. Naar de jongensrang. Entree een kwartje, ƒ 0,25. Vanaf die tijd ging ik met enige regelmaat en ook weer hele tijden niet. In het oude stadion zat ik altijd onoverdekt links. Onoverdekt zitten kan nu niet meer, ook al zou je het willen.
Ik sluit weer een periode af. Ik zal de club blijven volgen. Heb nu zelfs een proefabonnement op Eredivisie Live. Een half jaar voor niks omdat ik een ander UPC-pakket koos. Benieuwd of ze op tv beter voetballen dan in het echt. Want ik blijf natuurlijk wel fan.

2 reacties op Einde wedstrijd

  1. Gerard Fasel schreef:

    Jammer Jan, ik loop zo’n 5 jaar op je achter, dus probeer het nog even. Mijn vader hield het tot zijn 88ste vol!

  2. Roos schreef:

    We gaan voor je ‘genieten’ Jan. En als ik je nou uitnodig, ga jij dan volgend jaar een keer met mij mee? Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *