1 april

Ligt het aan mijn tanende opmerkingsgave of worden ze niet of nauwelijks meer gemaakt. De 1 aprilgrappen. Er was een tijd dat zelfs de meest serieuze nieuwsmedia zich niet te goed vonden voor een tot in de details uitgewerkte 1 aprilgrap met bijbehorende beelden en interviews. Mijn oogst vandaag kwam niet verder dan de wat zouteloze grap dat nu vandaag de melkquota vrijgegeven zijn een veehouder de kans schoon zag per heden met een experiment te beginnen en een aantal koeien te voederen met vreten waar cacao bij was gemengd in de verwachting dat deze beesten nu dan chocolademelk zouden gaan produceren. De presentatoren van het radionieuwsprogramma weigerden mee te werken door direct op te merken dat het haha 1 april was. Weg grap.
Waar zijn de tijden gebleven dat in het tv-journaal werd gemeld dat men in de Keukenhof   in geslaagd was een uit Italië geïmporteerde  macaroni-boom tot bloei te brengen en dat vandaag er voor het eerst macaroni geoogst kon worden. Een unicum voor deze breedtegraden.
Misschien is het wel geen tijd meer voor grappen. Is er te veel aan de hand om met wat dan ook de draak te steken. Zijn we een beetje murw geslagen met IS-aanslagen, vliegtuigrampen, bankiersbonussen. Te veel ellende in te korte tijd en is er geen ruimte voor een relativerende grap.
Of misschien is het tegendeel wel aan de hand. Zijn we moegegrapt. Zorgen De Speld en Lucky TV wel voor een dagelijkse overdosis aan relativering. Die maken elke dag wel een 1 aprilgrap en zo blijft deze datum gereserveerd voor de ultieme kindergrap “Papa, je veter zit los. Haha, 1 april!”
Ik ga zo dadelijk een paar trouwen. Op het formulier hebben ze uitgerekend vandaag gevraagd om een ambtenaar met humor. Dat zal nog schrikken worden als ik straks na hun jawooord niet zal verklaren dat zij door de echt met elkaar zijn verbonden, maar snedig zal opmerken: “1 april!” Nee, geintje, dat zal ik niet doen. Trouwen is geen grapje of misschien op 1 april toch wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *