Gast

Vanavond schuif ik aan bij Frank. Frank heeft iets georganiseerd. Een luchtige literaire avond. Met een literaire quiz en een gesprek met een gast. Die gast ben ik. Ik heb geen flauwe notie waarom Frank mij uitgekozen heeft, maar ik heb van harte ja gezegd op zijn uitnodiging. Een luchtig gesprek, zeker als het over boeken en poëzie gaat is aan mij altijd wel besteed. Frank heeft ook gezegd dat ik nog wat uit eigen werk mag lezen. Ook nooit weg. Nu schrijf ik dagelijks een wegwerpstukje, maar weet ook dat dat schrijven het maken van nog weer eens een gedichtje danig in de weg staat. Dat laatste komt er nauwelijks meer van. Als ik mijn dagelijkse portie van iets meer dan driehonderd woorden heb afgeleverd, blijft er weinig aandrang tot het schrijven van wat poëzie over. Ik troost me maar met de gedachte dat sommige passages in mijn dagelijkse blog enig poëtisch gehalte hebben. Ja, ik weet mijzelf goed te troosten.
Ik heb wat tekstjes verzameld om vanavond voor te lezen. En verder met Frank wat praten over wat me bezig houdt, waarom ik schrijven zo leuk vind, waarom ik niet zonder schrijven kan. Dat zouden de vragen zijn die ik, was ik de ondervrager, mijzelf zou willen stellen. Ik wacht maar af wat Frank van mij wil weten.
Ik heb het gevoel dat ik een thuiswedstrijd ga spelen. Frank ontvangt mij in Tati, het koffiecafeetje in de buurt dat intussen is uitgegroeid tot meer dan een koffiecafeetje. Tati figureerde in tal van mijn blogs. Ik spreek er graag af met Zoonlief, de mooie A, met mensen die me na staan. Tati geeft een thuisgevoel, nu al meer dan drie jaar. Het ligt op loopafstand , deel van mijn biotoop. Vanavond wordt het het decor van een gesprek. Ben benieuwd wie er zijn. En of ik iets van de quiz maak? Ligt er helemaal aan wat de vragen zijn. Maar quizzen zijn sowieso aan mij besteed. Het wordt vast een leuke avond.

1 reacties op Gast

  1. Maerten Verstegen schreef:

    Die wens ik je dan ook graag toe. Enne………blijf vooral schrijven.
    Groet
    Maerten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *