30

Ook in Hamburg wordt het dit weekend 30 graden. In heel Europa is het 30 graden. Behalve in Dublin, daar wordt het maar 20 graden, maar dat is ook nauwelijks Europa te noemen. De hitte is dus niet te ontkomen. Ik ben dit weekend in Hamburg. Voor een feestje. Op zaterdagavond. Op een boot. Nu hoop ik maar dat het een boot is met veel dek. Op het water is het toch altijd wat koeler dan op het land. Vandaag rijd ik noordwaarts, naar Hamburg. Gade is nog in Spanje. Daar wordt het 32 graden. Nog warmer. Ik ga naar Hamburg met Ex. Het is haar zus die het feestje geeft, samen met haar man. Het zal hoe dan ook een warm weerzien worden.
Ik hou niet van 30 graden. Wat dat betreft zou het feestje beter in Dublin kunnen plaats vinden. 30 graden nodigt uit tot een grote lethargie. Het maakt de Oblomov in mij wakker en dat terwijl ik vandaag ruim 400 kilometer ga rijden. Maar in de auto is het koel. De airco gaat vol aan. In de auto is het dan uitstekend te harden. Zo rond de mij eerder ideaal genoemde temperatuur. Dublinhoogte. Misschien moeten we dat morgen ook nog maar doen. Rondjes rijden in de auto, met de airco aan om het een beetje draaglijk te houden.
Maar wat zeur ik toch. Over een paar dagen is het allemaal al weer voorbij. Dan zakt de temperatuur en is er regen voorspeld. Dan zou je willen dat je ergens buiten op een lommerrijk plekje zou kunnen zitten en het bladerdek de felle zon zou tegen houden. Maar felle zon en regen gaan zelden samen. Dan verlang je terug naar de dagen waar je nu nog zo tegen opziet en schrijf je een stukje dat het negatief vormt van deze regels. Dat je niet houdt van regen, maar blij bent dat je in je auto zit. Daar zit je tenminste droog en zelfs met de kachel een beetje aan.  Over een paar dagen kun je dit stukje achterstevoren lezen en klopt het ook weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *