Aangifte

Het lijkt de laatste dagen bol te staan van het doen van aangifte. En nu bedoel ik niet het jaarlijkse ritueel van de belastingaangifte. Dat is door het vele voorwerk door de Belastingdienst zelf een fluitje van een cent geworden. Wel wacht Gade nu al bijna een jaar op de definitieve aanslag over 2018, maar lange termijnen lijken bijna onlosmakelijke aan overheidsdiensten gekoppeld te zijn. Ambtelijke molens malen in een eigen tempo.
Vandaag lees ik in de krant dat er aangifte is gedaan door twee politieke partijen tegen de misstanden in een varkensslachterij. Die ene partij maakt in zijn naam al duidelijk dat dieren prioriteit hebben. Van de ander weten we dat die meer met dieren op heeft dan met bepaalde groepen mensen die zij liefst zo vlug mogelijk weer ons land uit zouden willen bonjouren of in ieder geval verhinderen dat zij binnen kunnen komen. Je zou wensen dat hun compassie met dieren ook zou gelden voor de mensen die op zoek zijn naar een beetje veiligheid en geluk. Bij dat soort aangiftes heb ik toch altijd ook het gevoel dat er sprake is van minstens een dubbele agenda. Dat het niet alleen om de zaak gaat maar ook om nastreven van politiek gewin.
Ook las ik dat de politie, wie dat ook moge zijn, overweegt aangifte te doen tegen een fractieleider uit de Tweede Kamer wiens naam niet genoeg verzwegen kan worden. Zij denken er over na of het een haalbare kaart is om hem aan te klagen wegens groepsbelediging. Iets waarvan ik niet eens wist dat het bestond. Lijkt me als het allemaal doorgaat een interessante zaak te worden. De politie stapt naar de politie om aangifte te doen of kan gebruik maken van haar eigen aangiftesite  waar je haat zaaien kunt aanklikken als een aangiftegrond. Het blijft dan natuurlijke altijd maar de vraag of er iets met de aangifte gedaan wordt. Maar als de politie zelf de aangever is, zou je toch denken dat dat wel zou moeten. Ik zie uit naar de rechtszaak. Nu al durf ik te veronderstellen dat als die er van mocht komen de gedaagde de objectiviteit van de rechters onmiddellijk in twijfel zal trekken en er een politiek proces ten eigen faveure van zal maken. De rechtszaal is al vaker tot podium voor partijpropaganda gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *